Obavijesti

News

Komentari 12

Milijun dolara u humanitarne svrhe ako Papa postane vegan

Milijun dolara u humanitarne svrhe ako Papa postane vegan
1

Vegansku kampanju od milijun dolara predvodi 12-godišnja Genesis Butler iz Kalifornije koja se na svom Twitter profilu opisuje kao aktivistkinja za prava životinja i veganka

Papa Franjo će dobiti milijun dolara za humanitarnu organizaciju po svom izboru ako pristane biti vegan za korizmu, objavila je u srijedu međunarodna kampanja koju podržavaju glazbene i filmske zvijezde. 

Vegansku kampanju od milijun dolara predvodi 12-godišnja Genesis Butler iz Kalifornije koja se na svom Twitter profilu opisuje kao aktivistkinja za prava životinja i veganka.

"Tražimo od papa Franje da pomogne u zaštiti našeg planeta tako da skrene pozornost na strahoviti utjecaj uzgoja životinja za prehranu", kazala je Butler u videosnimci objavljenoj na službenoj stranici kampanje. 

Franjo bi prelaskom na veganstvo za korizmu "predvodio put prema održivijem planetu". 

"Pridružite nam se i borite se protiv klimatskih promjena drugačijom prehranom", dodala je Butler.

Korizma je razdoblje odricanja koje kreće šest tjedana prije Uskrsa, najvažnijeg kršćanskog blagdana. Ove godine korizma počinje 6. ožujka, a Uskrs pada na 21. travanj.

Butler se u pismu Franji referira na njegovu ekološku encikliku "Laudato Si" te poručuje kako bi bila "oduševljena" da ga može upoznati. 

Vegansku kampanju od milijun dolara među ostalima podržavaju i glazbenici Paul McCartney i Moby te glumci Woody Harrelson i Joaquin Phoenix. 

Milijun dolara donacije osigurala bi zaklada Blue Horizon International, humanitarni ogranak tvrtke za terapiju matičnim stanicama.