Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
119 komentara

Milijuni eura štete: Veliki požar uništio cijelu tržnicu 'Arizona'

Tržnica poznata pod nazivom Arizona podignuta u Bosni i Hercegovini na međuentitetskoj crti razdvajanja na području općine Gradačac u cjelosti je izgorjela u velikom požaru koji je izbio u nedjelju

Foto: Dnevni avaz/Gradačački glas
119 komentara

Slično kao i 2016. godine kada je tržnica već jednom bila uništena u požaru pa potom obnovljena, vatrena stihija je u svega nekoliko sati progutala stotine štandova i dućana u kojima se prodavala različita roba, od prehrambenih proizvoda do bijele tehnike.

POŽAR NA GRADAČAČKOG PIJACI‼️

Objavljuje Gradačački glas u Subota, 13. travnja 2019.

Prvu informaciju o požaru gasitelji su dobili oko 3 sata ujutro, a odmah su na teren poslane sve raspoložive ekipe iz Gradačca, Tuzle i drugih obližnjih mjesta.

Foto: Dnevni avaz/Gradačački glas

Širenje požara zaustavili su nešto prije 7 sati no i nakon toga su morali nastaviti raščišćavati ruševine kako bi ugasili sva žarišta vatre.

Stručni timovi poslani su na teren kao bi utvrdili uzroke požara i procijenili štetu no već sada je izvjesno kako je riječ o milijunima eura.

Foto: Dnevni avaz/Gradačački glas

Tržnica Arizona nastala je neposredno nakon okončanja rata u BiH u sektoru koji su kontrolirale američke postrojbe iz sastava tadašnjeg IFOR-a (Snage za provedbu mira). Uspostavljena je kao prvi korak koji je trebao otvoriti komunikaciju među ljudima s dvije strane nekadašnje crte bojišnice i kroz trgovinu potaknuti integraciju cijele zemlje odnosno uklanjanje zapreka na granicama između Federacije i Republike Srpske.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message