News

Komentari 165

Milina: Srpsku vojnu delegaciju nismo pustili jer se nisu najavili

Milina: Srpsku vojnu delegaciju nismo pustili jer se nisu najavili

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da je delagacija vraćena je se Hrvati ne žele prisjećati svoje prošlosti i onoga što se događalo u Drugom svjetskom ratu

Imam informacije da je jutros oko pola sedam zaustavljen kombi s 11 vojnih osoba koje su imale vojne odore u vozilu. Nismo imali službene najave tih osoba i temeljem zakona o nadzoru Hrvatske granice nisu ispunjeni uvjeti za ulazak na teritorij druge države. Posjet treba biti najavljen i postoje propisi kako se to radi, rekao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina, javlja N1.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić također je komentirao zabranu ulaska u Hrvatsku delegaciji srpske vojske u kojoj su bili zapovjednici s tamošnje Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, a koji su išli u Jasenovac na obilježavanje jasenovačkih novomučenika.

 - Hrvati se ne žele prisjećati svoje prošlosti i onoga što se događalo u Drugom svjetskom ratu - rekao je za Blic.rs i dodao da se Srbi moraju brinuti o svojim žrtvama i o tome da im nitko ne zabrani da im odaju počast.

Rekao je i da će na prostoru Republike Srpske biti izgrađen memorijalni centar.

- Mi moramo brinuti o tome da nam nitko nikada ne bi zabranio da odajemo počast jasenovačkim velikomučenicima - rekao je.

Komentirao je i Kolindinu izjavu da su Hrvati dali najveći doprinos antifašističkoj borbi.

- Izjave koje sam čuo u Poljskoj bolje da ne komentiram - rekao je Vučić. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci