Obavijesti

News

Komentari 88

'Mirna srca sam spavao, nisam napravio ništa što šteti HDZ-u'

'Mirna srca sam spavao, nisam napravio ništa što šteti HDZ-u'
1

Plenković je izjavio, vezano uz Milinovićevu ostavku zbog nezadovoljstva kadrovskom politikom ministra Ćorića, kako je "izvan svih proporcija da jedno imenovanje dobije takvu dimenziju"

VIDEO

Nema nikakvog velikog potresa, ja sam čist, noćas sam spavao mirna srca i nisam napravio ništa što šteti ugledu HDZ-a, a poglavito Vlade. Danas da me izbace iz stranke ili naprave bilo što, ja ne mogu dignuti ruku protiv ove Vlade, ali ne podržavam rad ministra Ćorića, poručio je uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a župan Ličko-senjske Darko Milinović, koji je jučer dao ostavku na mjesto predsjednika županijskog HDZ-a.

Podsjetimo, ostavku je dao jer je ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić za ravnatelja NP Plitvička jezera izabrao Tomislava Kovačevića, a ne Antoniju Dujmović za koju su bili on i lički HDZ.

Ćorić je jučer istaknuo kako je Kovačevića izabralo stručno povjerenstvo Ministarstva i ocijenilo ga najboljim kandidatom.

Milinović se s tim ne slaže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ja i sad mislim da je doktorica znanosti, biologije i zaštite okoliša stručniji kandidat od onog koji je izabran. Ja ne znam po kojim kriterijima je Povjerenstvo radilo. Mislim da je ona najstručnija - poručio je. 

U središnjicu stranke stigao je ranije na razgovor s predsjednikom stranke Andrejom Plenkovićem. Doduše, nije bio siguran da li na razgovor ide s njim.

- Imam sad razgovor sa, ne znam, mislim, predsjednikom stranke i vidjet ću nakon toga što će biti - rekao je. 

Što se tiče raspuštanja ogranka Ličko-senjske županije, Milinović kaže da to mora odlučiti Predsjedništvo.

- Svaku odluku Predsjedništva, kao istinski HDZ-ovac, prihvatit ću. Reći će mi razloge, ako je to opcija, zbog čega će to tako biti, ja ću reći svoje razloge - rekao je.

Odluku će, naglasio je, svakako preživjeti.

- I ovako i onako se ide u izbore u Ličko-senjskoj županiji, sad je samo pitanje hoće li se ići u izbore za predsjednika Ličko-senjskog HDZ-a ili će ići i za županijski odbor - rekao je.

Spreman je uvijek, istaknuo je Milinović, na bilo kakav kompromis, ali da se omalovažava njega i lički HDZ, to ne.

Dan ranije je ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića nazvao je kvazi HDZ-ovcem. Pri tom stavu ostaje i danas.

- Svatko onaj tko ne poštuje bazu koja ga je izabrala, ja ne držim da je istinski HDZ-ovac - poručio je.

Na opasku novinara da ostavlja dojam da mu smeta što on ne može kadrirati, Milinović kaže da nije tako.

- Ne uvažava se one koji su zaslužni da je i ministar Ćorić jedan od ministara. Recite mi jednog jedinog u zadnje tri godine kojeg sam ja iskadrovirao. Nije to - poručio je.

Povišene tonove na sjednici ne očekuje. Naglasio je kako njegove namjere nisu bile destabilizacija stranke.

- Mi smo velika, skladna, obitelj u kojoj nema mjesta povišenim tonovima, ali ima mjesta argumentima - poručio je.

Brkić: Sve probleme treba rješavati unutar političke obitelji

Sve probleme unutar političke obitelji treba rješavati unutar političke obitelji,  kratko je poručio novinarima zamjenik predsjednika stranke Milijan Brkić.

Jandroković: Sve ćete vidjeti nakon sjednice

Uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ- politički tajnik stranke Gordan Jandroković poručio je novinarima kako "će razgovarati o aktualnoj političkoj situaciji i o onome što vas zanima", aludirajući na situaciju s ličkim županom Darkom Milinovićem.

Na pitanje hoće li se raspustiti lički ogranak, kratko je rekao da će se sve vidjeti nakon sjednice.

Što se tiče nasilnog požeško-slavonskog  župana Alojza Tomaševića, koji je ranije ujutro bio u Vladi na razgovoru s predsjednikom stranke Andrejem Plenkovićem, istaknuo je kako je već rekao što se od njega očekuje. 

Na pitanje da li im je Tomašević rekao da će podnijeti ostavku, Jandroković nije odgovorio. 

'Izvan realnih proporcija je da jedno imenovanje dobije takvu dimenziju'

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u četvrtak, vezano uz ostavku predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Darka Milinovića zbog nezadovoljstva kadrovskom politikom ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića, kako je "izvan svih realnih proporcija da jedno imenovanje dobije takvu dimenziju". 

"Sazvali smo Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a pa ćemo to razriješiti. Šteta, mislim da u okolnostima kada smo danas na Vladi još jednom evocirali činjenicu da imamo proračunski suficit, da su svi gospodarski pokazatelji izvrsni,  da je potrošnja u prosincu bila iznad svih očekivanja, kada su pozitivni trendovi i kada rješavamo ozbiljne probleme - čini mi se da jedno imenovanje da dobije ovakvu dimenziju je izvan svih realnih proporcija. Ali riješit ćemo to sutra. Sve će biti ok", rekao je u četvrtak Plenković o Milinovićevoj ostavci. 

Milinović, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije dao je ostavku na tu funkciju kao i predsjednici svih gradskih i općinskih organizacija HDZ-a te županije zbog, kako je objasnio na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji, izrazitog nezadovoljstva kadrovskom politikom ministra Ćorića. Milinović je pritom naglasio da predsjednik stranke Andrej Plenković uživa njihovo povjerenje. Objasnio je da je izbor Tomislava Kovačevića za ravnatelja NP Plitvička jezera zadnja kap koja je prelila čašu nezadovoljstva kadroviranjem.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović