Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

Milinović i Čobanković hvalili se na Vladi kako će uštedjeti

Vlada će osnovati još jednu agenciju, Poslovnu-inovacijsku, a uz to oformit će i Odbor za pripremu i praćenje posjeta Svetog oca u kojem će biti i Milan Bandić

Robert Anić
Foto: Robert Anić
6 komentara

Jadranka Kosor zadovoljna je posljednjih ocjenama Europske komisije o napretku Hrvatske prema Europskoj uniji. Na sjednici Vlade u četvrtak rekla je da je Hrvatska na dobrom putu ispunjenja svih kriterija za EU. U vrijeme teške ekonomske situacije čini se da jedino ministri Darko Milinović i Petar Čobanković štede. U programu gospodarskog oporavka Milinović je najavio nova spajanja zdravstvenih zavoda čime će uštedjeti oko 40 milijuna kuna, a Čobanković će do kraja godine uštedjeti više od 105 milijuna kuna jer su vidljivi prvi rezultati uvođenja kartica za plavi dizel. Šuker je u Sabor uputio i Zakon o elektroničkom novcu. Iako imaginaran možda nas takav novac izvuče iz krize. Ako ne, pomoći će nam Papa. Vlada je naime osnovala Odbor za pripremu i praćenje posjeta Svetog oca u čijem će sastavu biti i Milan Bandić. Vlada je uputila u Sabor i prijedlog osnivanja još jedne državne agencije. Najnovija će se zvati Poslovno-inovacijska.

Smanjit će RTV pristojbu

Glavna tema prijedloga Zakona o HRT-u bile su reklame, za koje su odlučili da u satu ne smiju trajati duže od devet minuta, a od 18 do 22 sata trajat će četiri minute u satu. Zakon predviđa i da HRT na specijaliziranim programima neće smjeti emitirati reklame. Odlučili su i kako RTV pristojba ostaje, a ona bi iznosila 1,5 posto prosječne neto plaće zaposlenih. Pristojba je dosad iznosila dva posto prosječne neto plaće. HRT je dobio godinu dana za prilagodbu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message