Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
216 komentara

Milinović: Ministar Ostojić je prava elementarna nepogoda

Darko Milinović i Ante Ćorušić prozvali su Rajka Ostojića najgorim ministrom zdravlja ikada. Tvrde da je u tri mjeseca povećao dug zdravstva za pola milijarde kn

Boris Ščitar/Pixsell
Foto: Boris Ščitar/Pixsell
216 komentara

HDZ-ove zdravstvene snage, bivši ministar zdravstva Darko Milinović, i novi šef HDZ-ova Odbora za zdravstvo Ante Ćorušić proglasili su ministra Rajka Ostojića najgorim ministrom zdravstva ikada. Kažu da iz najavljenog Plana 21 po pitanju zdravstva ništa nije napravio. 

- Htjeli smo biti prava parlamentarna oporbena stranka i nismo im sedam mjeseci stvarali probleme. Ministar Ostojić po pitanju PR-a je vrlo uspješan ministar, no po pitanju zdravstvenog sustava je prava elementarna nepogoda -.rekao je Milinović, nabrajajući što sve Ostojić nije napravio. 

Milinović je istaknuo da je HDZ u četiri godine uspio skresati dugove zdravstva za dvije milijarde kuna, a da je ministar Ostojić u samo tri mjeseca taj dug povećao za pola milijarde. 

Ante Ćorušić najavio je da HDZ-ov tim za rujan sprema prijedloge zdravstvene reforme. 

- Jedna minuta u operacijskoj  dvorani stoji 18 eura, a u Hrvatskoj ima puno takvih dvorana koje rade samo pola dana. Želimo privatnom sektoru omogućiti da ulaze u državne bolnice, odnosno da privatni liječnici, koji imaju dovoljno pacijenata, koriste te sale kako bi zaradili oni, ali  i država - rekao je Ćorušić. 

Na pitanje što su onda radili zadnjih osam godina kada su tek sada uvidjeli što se treba napraviti Ćorušić je rekao: 'Ovo je novi HDZ. Mi jesmo izgubili izbore, ali demokracija je tu da ih ponovo i dobijemo'.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message