Obavijesti

News

Komentari 3

Milinović: Mjere za pomoć Lici "teške" 16,2 milijuna kuna

Milinović: Mjere za pomoć Lici "teške" 16,2 milijuna kuna
1

Kako je rekao Milinović, uštede su ostvarene na mnogim stavkama, primjerice leasing kućama se vraćaju četiri automobila, smanjena su mnoga materijalna prava zaposlenika i troškovi reprezentacija...

VIDEO

Ličko-senjski župan Darko Milinović predstavio je u petak u Gospiću mjere pomoći gospodarstvu u toj županiji, vrijedne 16,2 milijuna, od čega je 6,7 milijuna kuna iz županijskog proračuna, a ostalo iz programa Europske unije i nekoliko ministarstava Republike Hrvatske.

"Od suštinske je važnosti za gospodarstvo da se rizik gubitka radnih mjesta svede na najmanju moguću mjeru i izravnom financijskom pomoći pomogne one programe ili djelatnosti koje podržavaju i jedinice lokalne samouprave“, rekao je Milinović i dodao da općina Lovinac, primjerice, bolje od ikog drugog zna koji su programi perspektivni.

Na ta financijska sredstva gradovi i općine u županiji će dodati svoja kako bi „pomoć bila najprimjerenija i da ne bi nastali bilo kakvi sukobi“. Planirano je da se u Županijskoj skupštini rebalansom proračuna 3,6 milijuna kuna preusmjeri u izravne financijske potpore općinama i gradovima, a za potporu gospodarstvu ostaju stavke vrijedne daljnjih 3,1 milijun kuna, što je ukupno 6,7 milijuna.

Milinović: Nadam se pobjedi u ovom ratu, odlično se držimo
Milinović: Nadam se pobjedi u ovom ratu, odlično se držimo

Kako je rekao Milinović, uštede su ostvarene na mnogim stavkama, primjerice leasing kućama se vraćaju četiri automobila, smanjena su mnoga materijalna prava zaposlenika i troškovi reprezentacija, odustalo se je od više manifestacija.

Župan i dožupani odrekli su se 20 posto plaće, a među većim stavkama je 665.000 kuna za izradu strateških dokumenata koja će se odgoditi.

Plaće u županijskoj upravi neće se smanjiti jer je, kako je rekao Milinović, za njegova mandata smanjen broj zaposlenika za 27, što je ušteda od dva milijuna kuna, te su se tri puta smanjivale plaće i druga materijalna prava, ukupno za 35 posto. Zasad se nisu dirale javne potrebe u sportu ni braniteljske udruge.

Milinović: Dragi moji, ako volite Liku, nemojte nam dolaziti!
Milinović: Dragi moji, ako volite Liku, nemojte nam dolaziti!

U županovom prijedlogu proračuna za rebalans ostao je u cijelosti i ostvareni suficit od 3,2 milijuna kuna zato što će trebati za uravnoteženje proračuna zbog očekivanih manjih prihoda u uvjetima koronakrize. S tim će se novcem raspolagati u lipnju.

Razlika do 16,2 milijuna kuna je pomoć nekoliko ministarstava, a sve bi to trebalo bitno pomoći gospodarstvu Ličko-senjske županije, rekao je Milinović i dodao kako je sasvim jasno da svi poduzetnici neće opstati i da su neki već sada smanjili broj radnih mjesta.

Konferencija za novinare održana je u Razvojnom centru Ličko-senjske županije u koji su Grad i županija uložili 23 milijuna kuna. Uskoro slijedi tehnički pregled i početak rada tog centra u kojem će biti poslovni inkubator, sušionica, pogon za preradu meda i prostor za rad Agencije "Lira". Interes je pokazalo još nekoliko investitora, što bi također trebalo pomoći gospodarstvu Ličko-senjske županije u uvjetima koronakrize.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1