Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Milinović odustao od dijela zdravstvene reforme

Krajem iduće godine u upotrebu bi, kaže ministar zdravstva, trebale ući "pametne" elektronske zdravstvene kartice koje bi ukinule papirologiju

D.Urukalović
Video: D.Urukalović
2 komentara

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović potvrdio je na javnoj raspravi da je odustao od dijela reforme koji je predviđao izdvajanje dijela zdravstvenog doprinosa zaposlenih u privatne osiguravajuće kuće. Planirao je da osim samo HZZO-u osiguranici odluče hoće li dio doprinosa plaćati HZZO-u ili osiguravajućim kućama. No kako njegov prijedlog nije naišao na odobravanje, od njega se odustalo.  
Krajem iduće godine u upotrebu bi, prema njegovim riječima, trebale ući "pametne" elektronske zdravstvene kartice, pa će pacijenti samo s njima, bez suvišnih papira, uputnica i recepata, moći od svog liječnika ići u ljekarnu ili bolnicu. Sudionike javne rasprave zanimalo je zašto specijalisti mogu raditi i u bolnicama i privatno. Milinović je rekao kako trenutačno nema rješenje za to, no obećao je da će i taj problem riješiti. Prema njegovu mišljenju, privatno ne bi smjeli raditi ravnatelji, šefovi odjela i predstojnici poliklinika.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message