Obavijesti

News

Komentari 11

Milinović uz dužnost župana može raditi i posao liječnika

Milinović uz dužnost  župana može raditi i posao  liječnika

U novom zahtjevu za mišljenje i ugovoru o djelu Milinović nije naveo broj radnih dana pa je Povjerenstvo na utvrdilo da nije riječ o poslovima koji se obavljaju kao redoviti

VIDEO

Ličko-senjski župan Darko Milinović ipak će uz svoju dužnost župana moći uz novčanu naknadu obavljati i poslove liječnika u gospićkoj Općoj bolnici, odlučilo je u srijedu Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, nakon što je Milinović drugačije formulirao novi zahtjev i promijenio ugovor s bolnicom.

U novom zahtjevu za mišljenje i ugovoru o djelu Milinović nije definirao opseg posla, odnosno nije naveo broj radnih dana, pa je Povjerenstvo na svojoj posljednjoj sjednici u postojećem sazivu utvrdilo da nije riječ o poslovima koji se obavljaju kao redoviti te da nema zapreke za njihovo obavljanje.

Milinović je i lani u studenome tražio mišljenje može li raditi dva dana tjedno u bolnici i za to primati naknadu, ali je tada bio odbijen jer je Povjerenstvo utvrdilo da se takav rad može smatrati redovitim i stalnim poslom.

Iz ugovora o djelu proizlazilo je, naime, da Milinović u primarnoj ginekološkoj ambulanti obavlja poslove jedan dan u tjednu, u bolničkoj ambulanti za ultrazvuk još jedan dan, te da uz to obavlja i dežurstva prema potrebi službe i za to prima naknadu prema evidenciji o radnom vremenu. Prema tadašnjem ugovoru između Milinovića i bolnice, također je utvrđeno da izvršitelj za obavljanje drugih poslova, operativnih zahvata za koje ginekološka služba bude imala potrebu, neće primati naknadu.

Milinović je kao saborski zastupnik mogao uz naknadu raditi u bolnici, jer mu je to omogućavao posebni zakon o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru, no s obzirom da je u međuvremenu postao ličko-senjski župan, tražio je mišljenje može li uz novu dužnost raditi i liječnički posao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.