News

Komentari 11

'Milka Zadro simbol je patnje i požrtvovnosti hrvatskih žena'

'Milka Zadro simbol je patnje i požrtvovnosti hrvatskih žena'

Iz ljubavi prema Domovini podnijela je najveću žrtvu koju jedna majka može dati, ono najvrednije - svoju obitelj, poručila je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u petak je uputila sućut obitelji Zadro u povodu smrti Milke Zadro, majke heroja obrane Vukovara, generala Blage Zadre te istaknula kako je Milka Zadro simbol patnje i požrtvovnosti hrvatskih žena.

"Duboko sam rastužena viješću o smrti vaše majke i bake, poštovane gospođe Milke Zadro. Iz ljubavi prema Domovini podnijela je najveću žrtvu koju jedna majka može dati, ono najvrednije - svoju obitelj. Gospođa Zadro je simbol patnje i požrtvovnosti svih hrvatskih žena koje su u Domovinskom ratu izgubile svoje najmilije. Pridružujući se mnogima koji su je voljeli i poštovali, molim vas primite izraze moje iskrene sućuti“, stoji u poruci predsjednice Grabar-Kitarović.

Ministarstvo branitelja: Milka Zadro žena je dostojna poštovanja i divljenja

Ministarstvo hrvatskih branitelja izražava sućut obitelji Zadro u povodu smrti Milke Zadro, majke heroja obrane Vukovara, generala Blage Zadre.

"Malo je koja obitelj dala toliki obol u obrani Lijepe naše kao obitelj Zadro iz koje je poteklo čak deset hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a njih dvojica - Milkin sin general bojnik Blago Zadro i unuk Robert za hrvatsku su državu dali svoje živote", stoji u priopćenju tog ministarstva.

 "Samo osoba duboke vjere i hrabrosti može proći kroz tolike životne nedaće, prihvaćati početak i trajanje svojih patnji s dostojanstvom kakvim je to činila gospođa Milka. Takva je žena dostojna poštovanja i divljenja. Za svoje zasluge Milka Zadro odlikovana je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske. Ratni i životni put članova obitelji Zadro ostaje trajno zabilježen u sjećanjima svih nas, na ponos obitelji i Domovini.

Poštovanoj gospođi Milki neka je laka hrvatska zemlja za koju je podnijela veliku žrtvu, a cijeloj obitelji Zadro iskazujemo duboku zahvalnost za svu ljubav koju su iskazali prema svojoj domovini i hrvatskom narodu i na obolu koji su dali u obrani Lijepe naše", zaključuje u priopćenju Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Najčitaniji članci