Obavijesti

News

Komentari 6

Ministar došao vidjeti obuku Čeha i Hrvata za Afganistan

Ministar došao vidjeti obuku Čeha i Hrvata za Afganistan
15

Ovo je klasičan primjer kako se možemo udružiti skupa. Propagiramo tu "Smart Defence" politiku NATO-a, izjavio je ministar obrane Ante Kotromanović u Zemuniku

VIDEO

Za mirovnu misiju ISAF-a u Afganistanu uskoro će biti spremno 11 Hrvata i 8 Čeha. Ono što su naučili pokazali su u četvrtak ujutro u vojarni Zemunik. Došao ih je vidjeti i ministar obrane Ante Kotromanović. Istaknuo je kako imamo dobre pilote.

- To su ljudi koji imaju iskustvo iz direktnih borbi i zato smo sretni što imamo takvu generaciju pilota. Oni konstantno usavršavaju svoja znanja i sposobnosti. Naš je zadatak osigurati im dobre uvjete. Ovo je klasičan primjer kako se možemo udružiti skupa. Propagiramo tu "Smart Defence" politiku NATO-a koja kaže "udruži se i zajednički odradi posao" - rekao je Kotromanović.

Kazao je i da Hrvatska već ima dosta zainteresiranih iz NATO-a, ali i iz regije, koji bi se također željeli obučavati na ovakvim tečajevima.

Tečaj je počeo 30.travnja i traje do 17. svibnja. Koštao je oko pola milijuna eura, a platile su ga zemlje članice NATO-a, donatorice u sklopu tečaja "Smart Defence".

Letenje vježbaju na helikopterima Mi-171 Sh i uče teorijsku i opću informativnu pripremu za područje operacije, te funkcionalni dio za letačke i zemaljske skupine. Tečaj su zajednički osmislili hrvatski i češki timovi i uvršten je u dio projekta unutar NATO inicijative "Smart Defence".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca