Obavijesti

News

Komentari 3

Ministar Gari Cappelli izveo je vježbu spašavanja s HGSS-om

Ministar Gari Cappelli izveo je vježbu spašavanja  s HGSS-om
2

Ministar turizma je s pročelnikom Hrvatske gorske službe spašavanja, Vinkom Prizmićem potpisao ugovore o sufinanciranju rada i aktivnosti HGSS-a tijekom 2017. godine

VIDEO

Ministar turizma Gari Cappelli u ponedjeljak je službeno boravio u Primorsko-goranskoj županiji, odnosno u Skradu gdje je s pročelnikom Hrvatske gorske službe spašavanja, Vinkom Prizmićem potpisao ugovore o sufinanciranju rada i aktivnosti HGSS-a tijekom 2017. godine. 

Ukupna vrijednost ugovora, odnosno financijske potpore Ministarstva turizma ove godine iznosi 1,5 milijuna kuna. Jedan ugovor, vrijednosti milijun kuna odnosi se na unapređenje sigurnosti, zaštite i spašavanja turista na prostorima izvan gradova i javnih prometnica, a drugi vrijednosti 500 tisuća kuna na izradu natječajne dokumentacije za prijavu projekta razvoja pustolovnog turizma „Tour de CroAtive - razvoj aktivnog turizma u funkciji ostvarenja ciljeva Strategije Europa 2020.“ na strukturne fondove EU. Navedeni projekt usmjeren je na razvoj sigurnog i održivog aktivnog turizma u funkciji valorizacije prirodne i kulturne baštine i drugih ljudskih, prostornih i društveno-gospodarskih resursa Hrvatske na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj  i međunarodnoj razini, a provodi se u suradnji s partnerima iz privatnog, javnog i civilnog sektora iz Hrvatske, EU i susjednih zemalja. 

- Hrvatska je sigurna turistička destinacija, a sigurnost je jedna od naših ključnih komparativnih prednosti. Prošle godine ostvareni su odlični turistički rezultati, a važan doprinos u tome imala je HGSS-a koja je naš vjeran partner već niz godina. Prema svim najava čeka nas odlična turistička 2017. godina tijekom koje, kao i svih godina do sada, želimo turistima osigurati siguran i kvalitetan boravak u našoj zemlji - istaknuo je ministar Cappelli.

Pročelnik Prizmić zahvalio je Ministarstvu turizma na podršci u njihovom radu i projektima te ukratko predstavio projekt Tour de CroAtive, naglasivši pri tome važnost turizma na kontinentu koji će u budućnosti, prema njegovim riječima, biti motor razvoja. Posebnu pažnju pri tome imati će svakako pustolovni turizam koji HGSS i planira razvijati putem navedenog projekta.

Ministarstvo turizma financijski podržava rad HGSS-a od 2003. godine te je do danas ukupno dodijeljeno 13 milijuna kuna. Shvaćajući veliku važnost HGSS-a ne samo u intervencijama već i u prevenciji, informiranju te educiranju ljudi, HGSS-u se osim financijske pomoći pruža i logistička potpora u svim projektima i ciljevima. 

Nakon potpisivanja, HGSS je u Zelenom viru izveo pokaznu vježbu spašavanja u kojoj je sudjelovao i ministar Cappelli.

U nastavku dana, ministar se sastao s direktorima turističkih zajednica u Primorsko-goranskoj županiji i lokalnim turističkim gospodarstvenicima koji su mu predstavili aktualne turističke projekte i planove razvoja turizma u 2017. godini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.