Obavijesti

News

Komentari 27

Ministar Horvat: Još čekamo povratnu informaciju iz Kine

Ministar Horvat: Još čekamo povratnu informaciju iz Kine
1

Izaslanstvo kineske kompanije CSIC je 30. travnja i 1. svibnja posjetilo brodogradilišta u Puli i Rijeci, a u razgovorima s čelnicima Uljanika i 3. maja upoznati su s pojedinostima poslovanja brodogradilišta

VIDEO

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u petak u Otoku nedaleko Vinkovaca kako u ovom trenutku još uvijek nema "analizu kolega iz Kine" te u idućih nekoliko dana očekuje povratnu informaciju o interesu kineske kompanije China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC) za brodogradilišta Uljanik i 3. maj. 
"U kontinuitetu sam u kontaktu s veleposlanikom Kine ovdje u Republici Hrvatskoj. Kakva će konačna informacija biti i za što će oni točno biti zainteresirani, da li samo isključivo za brodogradnju ili diverzifikaciju na prostoru Pule ili Rijeke, očekujem da ćemo saznati u nekoliko sljedećih dana", tek je kratko odgovorio Horvat na upite novinara na marginama poslovne konferencije "Slavonija, mjesto vaše investicije".

Izaslanstvo kineske kompanije CSIC je 30. travnja i 1. svibnja posjetilo brodogradilišta u Puli i Rijeci, a u razgovorima s čelnicima Uljanika i 3. maja upoznati su s pojedinostima poslovanja brodogradilišta. 

Prije posjeta brodogradilištima, predstavnici kineske kompanije razgovarali su i s premijerom Andrejem Plenkovićem, koji je nakon tog sastanka izjavio kako očekuje da predstavnici CSIC-a, nakon posjeta Puli i Rijeci, dobro analiziraju i razmotre mogućnosti eventualne suradnje ili partnerstva.

I dok se očekuje odgovor kineskog CSIC-a o interesu za brodogradilišta u Puli i Rijeci, idući tjedan će se održati ročišta na kojima se treba odlučivati hoće li se pokrenuti stečaj nekih važnih članica Uljanik grupe. Naime, za ponedjeljak, 13. svibnja na Trgovačkom sudu u Pazinu zakazano je ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečaja u Uljanik Brodogradilištu, a za petak, 17. svibnja ročište za Uljanik d.d., krovnu tvrtku Uljanik grupe. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a