Obavijesti

News

Komentari 68

Ministar Horvat nakon Vlade: 'Nema potrebe za ostavkom'

Ministar Horvat nakon Vlade: 'Nema potrebe za ostavkom'

Inače prilikom usvajanja očitovanja na oporbene prijedloge za smjenom nekog ministra premijer Andrej Plenković naglasi kako Vlada u potpunosti odbacuje navode oporbenih zastupnika, ali sada je prošlo bez toga

VIDEO

Pripremili smo očitovanje, tko je za , pitao je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade govoreći o inicijativi oporbe za opozivom ministra graditeljstva Darka Horvata, a ministri digli ruke. 

- Konstatiram da smo ga prihvatili - dodao je. 

I to je.  Inače prilikom usvajanja očitovanja na oporbene prijedloge za smjenom nekog ministra premijer na sjednici naglasi kako Vlada u potpunosti odbacuje navode oporbenih zastupnika, ali sada je prvi puta prošlo bez toga. Očitovali su se pismeno, ali ni sat vremena od završetka sjednice na stranicama Vlade nema pisanog dokumenta iz kojeg bismo vidjeli obranu ministra. 

VIDEO: Ministar Horvat nakon sjednice Vlade 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Horvat je izašao pred novinare, koji su ga upitali zašto je premijer bio tako kratak u usmenom očitovanju. Ministar poručuje da za ičim dužim o temi njegove smjene nema ni potrebe. 

- Vrlo jasno i vrlo rezolutno. Nakon sastanka s koalicijom i pune podrške, mislim da je svaka sljedeća riječ suvišna. O konkretnim brojkama ćemo u raspravi. Napravili smo očitovanje i ja ću se slijedom prijedloga, kojeg je potpisalo 62 zastupnika u pet poglavlja, i očitovati u Saboru - rekao je. 

Na pitanje je li razmišljao da sam podnese ostavku i prestane biti uteg Vladi, Horvat naglašava kako u ovom trenutku nema potrebe za bilo kakve ostavke.

- Niti je to bilo tko tražio. Dinamika obnove je iz tjedna u tjedan brža i efikasnija i ja sam siguran da će se sve ono što je dato kao obećanje vrlo brzo na terenu i vidjeti - poručio je.

Novinari su ga upitali i za ono što je na današnjoj sjednici rekao potpredsjednik Vlade Tomo Medved vezano za obnovu.

- Ovaj tjedan započeli smo izgradnju zamjenskih obiteljskih kuća tehnikom montažne gradnje, sljedeći tjedan potpisuje se ugovor sa izvođačem radova za izgradnju zamjenskih obiteljskih kuća klasičnom zidanom gradnjom - citirali su Medvedove riječi novinari dodavši kako na terenu nitko ne zna da je gradnja počela. 

- Prvih 30 kuća koje su ugovorene montažnom tehnologijom izgradnje i drugih 30 kuća klasično zidane izgradnje vrlo će se brzo početi graditi na terenu - poručio je Horvat. 

Na pitanje je li se onda mnistar Medved zabunio, Horvat je, tradicionalno, okrivio medije za zbunjivanje javnosti. 

- Ja mislim da se javnost buni u zadnjih nekoliko tjedana neprovjerenim informacijama - poručio je pa su mu novinari ponovno citirali točno ono što je Medved rekao. 

- Ono što je potpisano, ti ugovori su javni. Predmet javne nabave je transparentno objavljen u oglasniku javne nabave i za nas nikakvih nepoznanica više nema za 60 kuća - istaknuo je. 

Dobro, je li onda izgradnja započela ili ne, ponovno su pitali novinari. 

- Počet će - odgovorio je Horvat, a novinari konstatirali da je Medved onda krivo rekao. 

- Nitko nije krivo rekao. Oni koji razumiju proces gradnje, nakon potpisa ugovora počinje proces uvođenja građevinske operative na teren i u tom smo procesu sada - rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje