News

Komentari 46

Jandroković prozvao Dijanu Zadravec, ona mu uzvratila: 'HDZ-u šteti korupcija, a ne ja'

Jandroković prozvao Dijanu Zadravec, ona mu uzvratila: 'HDZ-u šteti korupcija, a ne ja'

Smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i invervencijsku radiologiju Dijana Zadravec jučer je teško optužila pojedine liječnike KBC-a nazvavši ih “kriminalnom skupinom”

Aktualni predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković danas je kazao kako Dijana Zadravec šteti HDZ-u. Nedugo potom, za N1 je reagirala Dijana Zadravec.

- Njeno ponašanje nanosi štetu HDZ-u”, rekao je Jandroković. Na pitanje treba li stranka pokrenuti postupak protiv nje, Jandroković je rekao da će to odlučivati nadležna tijela.

Dijana Zadravec nije dugo čekala da odgovori na optužbe.

- HDZ-u šteti korupcija, a ne ja. Korupcija i nečinjenje da se ta korupcija riješi - kratko je rekla za N1.

Županijsko državno odvjetništvo provjerava prijave Zadravec

Nakon što je Dijana Zadravec, donedavna predstojnice Zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice u medijima iznijela sumnje na kaznena djela i koruptivne radnje unutar KBC-a i poručila da je podnijela prijavu Županijskom Državnom odvjetništvu, iz ŽDO-a su izvijestili kako su krenuli u provođenje izvida.

- Vezano za kaznenu prijavu o kojoj je podnositeljica kaznene prijave sama obavijestila javnost, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu postupa sukladno zakonskim odredbama te je naloženo provođenje izvida. Ujedno Vas izvješćujemo da je sukladno članku 206. f. Zakona o kaznenom postupku provođenje izvida tajno iz kojeg razloga nismo u mogućnosti davati detaljnije informacije o predmetu - stoji u priopćenju ŽDO-a.

Na stranici KBC-a objavljen natječaj za izbor ravnatelja

Nakon smjene Zadravec i njezinih prijava, u KBC Sestre milosrdnice danas dolazi inspekcija Ministarstva zdravstva koju u bolnicu šalje ministar Vili Beroš.

Također, danas je i na web stranici KBC-a Sestre milosrdnice objavljena odluka o raspisivanju natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja te ustanove, koji se bira na razdoblje od četiri godine.

 

Najčitaniji članci