Obavijesti

News

Komentari 18

Ministar Marić: 'Godinama smo čekali, možemo i par mjeseci'

Ministar Marić: 'Godinama smo čekali, možemo i par mjeseci'
1

Ja bih rekao ovako – do sada sve što smo čuli u medijskom prostoru, mislim da svima nama, kao poreznim obveznicima, otvara jednu dodatnu zainteresiranost, objasnio je Marić

VIDEO

Ministar financija Zdravko Marić rekao je u Dnevniku Nove TV da novac, 150 milijuna kuna o kojih trenutno ovisi opstanak vladajuće koalicije, nije predviđen. To je novac kojeg Marić treba osigurati kao kompenzacijske mjere dok se ne sredi pitanje koeficijenata. 

- Dakle, što se tiče plaće, vidjet ćete i u prijedlogu proračuna za iduću godinu, od ukupnog povećanja proračuna dvije su ključne stavke. S jedne strane, to je jedna milijarda i 700 milijuna kuna više za mirovine i mirovinska primanja. I drugo, jednako toliko je predviđen iznos za plaće - rekao je. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:45

 - Što se tiče politike plaća, tu moramo biti jasni. Povećanje plaća je ispred prijedloga o povećanju osnovice. No kao što sam i danas govorio, i sada ću ponoviti – mi smo otvorili jednu vrlo važnu temu koja i u medijskom i javno prostoru dobiva sve više prostora, a to su koeficijenti i dodaci, koje ne smijemo zaboraviti jer je plaća umnožak i zbroj tih elemenata - objasnio je Marić. 

Na pitanje koliko je potrebno za analizu i implementaciju uređenja koeficijenata, Marić je rekao: 

- Ako smo čekali godinama, možemo i par mjeseci. Ne čekamo nešto što će se događati ne znam kada i da se ništa ne događa. 

Plenkovićeva plaća je na 1241. mjestu u državi, Marić je 3078.
Plenkovićeva plaća  je na 1241. mjestu u državi, Marić je 3078.

-  3+2 povećanje plaća ove godine, 2 posto stupa na snagu s 1.9., dakle osnovice. Kao što se uspoređuje, uz dužno poštovanje, učitelje s nekim drugima, tako se i netko drugi uspoređuje s njima. Nije ista plaća za VSS u državnoj i VSS plaća u socijali i obrazovanju. Ja bih rekao ovako – do sada sve što smo čuli u medijskom prostoru, mislim da svima nama, kao poreznim obveznicima, otvara jednu dodatnu zainteresiranost da se zaista ta tema na adekvatan način analizira i donesu suvisla rješenja - poručio je Marić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca