Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
53 komentara

Ministar okoliša je kao civilni ročnik bio direktor javne tvrtke

Dok su 'obični' ročnici zbog služenja roka prekidali karijeru, ministru okoliša Mihaelu Zmajloviću civilna vojna služba nije poremetila političku i profesionalnu karijeru

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Mihael Zmajlović, novi ministar zaštite okoliša i prirode, civilnu je vojnu službu odradio na mjestu direktora gradske tvrtke Komunalnog Jastrebarsko. Kao ročnik bio je i član Gradskog poglavarstva, piše Večernji list. 

Za razliku od civilnih ročnika koji su dužnost odrađivali u domovima za djecu, starije osobe i sličnim ustanovama, ministar je kao ročnik bio direktor i član Gradskog poglavarstva. 

Prije ukidanja vojnog roka, Zakonom o civilnoj vojnoj službi bilo je određeno da se obvezni vojni rok ne smije služiti u tijelu gdje je ročnik u vrijeme upućivanja bio zaposlen ili gdje je radio godinu dana prije upućivanja u civilnu službu. 

Zmajloviću je služenje roka u Gradu Jastrebarskom odobrilo Povjerenstvo za civilnu službu. Dok su 'obični' ročnici zbog služenja roka prekidali karijeru, ministru okoliša ono nije poremetilo političku i profesionalnu karijeru. 

Zmajlović je za Večernji rekao kako je stav Grada Jastrebarskog bio da i dalje zastupa poduzeće kako bi se zadržao kontinuitet i uštedjelo oko 100 tisuća kuna. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message