53 komentara

Ministar okoliša je kao civilni ročnik bio direktor javne tvrtke

Dok su 'obični' ročnici zbog služenja roka prekidali karijeru, ministru okoliša Mihaelu Zmajloviću civilna vojna služba nije poremetila političku i profesionalnu karijeru

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Mihael Zmajlović, novi ministar zaštite okoliša i prirode, civilnu je vojnu službu odradio na mjestu direktora gradske tvrtke Komunalnog Jastrebarsko. Kao ročnik bio je i član Gradskog poglavarstva, piše Večernji list. 

Za razliku od civilnih ročnika koji su dužnost odrađivali u domovima za djecu, starije osobe i sličnim ustanovama, ministar je kao ročnik bio direktor i član Gradskog poglavarstva. 

Prije ukidanja vojnog roka, Zakonom o civilnoj vojnoj službi bilo je određeno da se obvezni vojni rok ne smije služiti u tijelu gdje je ročnik u vrijeme upućivanja bio zaposlen ili gdje je radio godinu dana prije upućivanja u civilnu službu. 

Zmajloviću je služenje roka u Gradu Jastrebarskom odobrilo Povjerenstvo za civilnu službu. Dok su 'obični' ročnici zbog služenja roka prekidali karijeru, ministru okoliša ono nije poremetilo političku i profesionalnu karijeru. 

Zmajlović je za Večernji rekao kako je stav Grada Jastrebarskog bio da i dalje zastupa poduzeće kako bi se zadržao kontinuitet i uštedjelo oko 100 tisuća kuna. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message