Obavijesti

News

Komentari 23

Japanski ministar se ispričao, kasnio tri minute na sastanak

Godine 2016. također je kritiziran zbog opisivanja tzv. 'žena za utjehu', prisiljenih na pružanje seksualnih usluga japanskim vojnicima u vrijeme rata, kao "profesionalnih prostitutki"

VIDEO

Japanski ministar za Olimpijske igre Yoshitaka Sakurada javno se ispričao nakon što je tri minute zakasnio na sastanak u parlamentu u četvrtak, izvijestio je u petak BBC.

Oporbeni zastupnici izjavili su kako je svojim kašnjenjem ministar pokazao nepoštovanje prema svojoj dužnosti i u znak prosvjeda su pet sati bojkotirali sastanak odbora za proračun.

Sakurada je suočen sa žestokim kritikama parlamentaraca nakon niza gafova.

Prošli tjedan je rekao kako se osjeća razočarano kada je čuo da su japanskoj vrhunskoj sportašici dijagnosticirali leukemiju.

"Ona je potencijalna dobitnica zlatne medalje (na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.), sportašica od koje smo imali velika očekivanja. Stvarno sam razočaran", kazao je on nakon čega je bio prisiljen ispričavati se.

Godine 2016. također je kritiziran zbog opisivanja tzv. 'žena za utjehu', prisiljenih na pružanje seksualnih usluga japanskim vojnicima u vrijeme rata, kao "profesionalnih prostitutki".

A prošle godine je Sakurada, koji je također ministar za kibernetičku sigurnost, rekao da nikada nije koristio računalo, dodavši da su to za njega uvijek radili njegovi podređeni.

Oporba opetovano poziva na njegovu ostavku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...