Obavijesti

News

Komentari 32

Ministar se okušao u paintballu i vozio quad: 'Ovo je predivno!'

Ministar se okušao u paintballu i vozio  quad: 'Ovo je predivno!'
15

Ministar turizma Veljko Ostojić je u utorak obišao četiri lokacije na slunjskom i rakovičkom području koji su potencijalne destinacije avanturističkog turizma

VIDEO

Predivno je, drugačije, te sigurno veliki turistički potencijal!, kazao je ministar turizma Veljko Ostojić u utorak za Rastoke, vodeničarsko naselje u Slunju nakon njegova obilaska.

Ministar je u utorak obišao četiri lokacije na slunjskom i rakovičkom području koji su potencijalne destinacije avanturističkog turizma. Na Rastokama je obišao imanje i ugostiteljski objekt Sanje Holjevac koja je ministra dočekala s domaćim rakijama i likerima. Ministar je rado nazdravio domaćom medicom, nakon čega je obišao imanje, ribnjak, špilje, kao i prekrasne slapove Slunjčice koja prolazi naseljem. Nakon obilaska ministar je kušao i domaće, autohtone proizvode poput sira, kruha te ostalih namirnice proizvedene iz eko proizvodnje. 

- Rastoke su tipičan primjer kako iz jednog etno, autentičnog naselja, da ne kažem sela, dobiti disperzirani hotel i to je nešto na čemu će Ministarstvo turizma u budućnosti raditi, ako vlasnici objekata i lokalna zajednica budu za to. Razgovarali smo i o drugim vidovima poticaja i unaprjeđenja turizma na ovom području. Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica dati će poticaj prije svega u definiranju, odnosno  identifikaciji turističkih razvojnih područja, a nakon toga i u identificiranju prioriteta na tim područjima kako i gdje razvijati turizam - kazao je Ostojić te dodao kako će razgovarati s Hrvatskim cestama na koji bi se način smanjila prometna buka u selu Rastokama  jer je kaže, šteta da tako predivni biser prirode bude opterećeno bučnom zagađenošću.  

Nakon Rastoka ministar se uputio u braniteljsku zadrugu Ponos u Broćancu koja turistima pruža aktivni odmor raznim off road vožnjama quad-ovima te raznim adrenalinskim igrama, igre paintballa, streličarstva, jahanja, gdje ja ministar naučio voziti quad i okušao se pucanjem iz puške za paintballa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo je bilo jedno drugačije i predivno iskustvo. Ispočetka je neobično no nakon nekog vremena se brzo navikne na vožnju quadom - kazao je Ostojić koji je domaćine Ivana i Ivanku Panić, voditelje braniteljske zadruge iznenadio odličnim rukovanjem puškom za paintball kao i odličnim ciljanjem u središte mete. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a