Obavijesti

News

Komentari 62

Ministar vanjskih poslova BiH: Milanović je doista pretjerao!

Ministar  vanjskih poslova BiH: Milanović je doista pretjerao!
1

Mislim da bi netko tko je kandidat za premijera Hrvatske i tko je već bio na toj dužnosti morao s mnogo više poštovanja i takta govoriti o susjedima i odnosima u regiji, kaže Crndak

VIDEO

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak ocijenio je u četvrtak kako je predsjednik SDP-a Zoran Milanović "doista pretjerao" u svojim izjavama o stanju u BiH i Srbiji te je dodao kako se od nekoga tko pretendira postati hrvatskim premijerom očekuje više poštovanja i takta u komentiranju stanja u susjednim zemljama.

"Mislim da bi netko tko je kandidat za premijera Hrvatske i tko je već bio na toj dužnosti morao s mnogo više poštovanja i takta govoriti o susjedima i odnosima u regiji. Milanović je uvrijedio i BiH i Srbiju i Srbe kao narod", kazao je Crnadak kako ga citira agencija Fena.

Crnadak je dodao kako ga Milanovićevi istupi koje je okvalificirao kao populističke i primitivne i sve više podsjećaju na ono što u BiH radi Milorad Dodik.

Ministar vanjskih poslova BiH je istaknuo kako je želja aktualnog sastava Vijeća ministara BiH graditi što bolje odnose s Hrvatskom, ali Milanovićeve izjave, po njegovu sudu, sada otvaraju pitanje je li to moguće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Ako službena hrvatska politika bude o nama mislila ono što je o nama mislio Milanović, onda će to ići vrlo teško", kazao je Crnadak.

Milanović je u na sastanku s predstavnicima braniteljskih udruga koje su predvodile prosvjed u Savskoj rekao, po audiozapisu sa sastanka kojeg se domogao Jutarnji list, da "Bosna i Hercegovina nije država" i da se tamo nema s kime razgovarati. Kazao je i kako bi, da se njega pita, ugurao BiH u EU preko reda, "jer tamo nema reda, nema poretka".

Crnadak smatra kako bi za BiH bila "medvjeđa usluga" ukoliko bi se realizirala Milanovićeva zamisao da se tu zemlju preko reda "ugura u Europsku uniju" jer BiH u tom slučaju ne bi bila u stanju dostići europske standarde na gospodarskom, socijalnom, pravnom i svakom drugom planu.

"Ne trebaju nam nikakvi prijeki putovi već pošteno vrednovanje naših reformi i svega onoga što radimo na putu ka EU", izjavio Crnadak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina