Obavijesti

News

Komentari 19

Ministar Vrdoljak: Gdje uprava sporo radi tamo je i korupcija

Ministar Vrdoljak: Gdje uprava sporo radi tamo je i korupcija
4

Zadarska županija najgora je po brzini izdavanja građevinskih dokumenata. Od 1369 zahtjeva riješeno ih je pet, rekao je u Zadru ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak

VIDEO

Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak u utorak je došao u Zadar nezadovoljan sporošću administracije koja izdaje građevinsku dokumentaciju. Međutim, prije razgovora sa županom Stipom Zrilićem i susreta s građanima, ministar je obišao ribarnicu i tržnicu, no nije ništa kupio. 

Na ponudu jedne starije gospođe koja je prodavala šparoge, ministar je odgovorio kako upravo ide u jednu konobu kušati "fritaju" od šparoga. Na tržnici je susreo i jednu zadarsku Osječanku, koja se zbog ljubavi prije 40 godina doselila u Zadar, ministar je otkrio kako vuče imotske korijene. U razgovoru s novinarima rekao je kako treba povući niz koraka, ne bi li se ubrzalo izdavanje građevinskih i ostalih dozvola. 

- Došao sam u Zadar vidjeti kako se ministarstvo može uključiti u što brže izdavanje tih dokumenata, jer je Zadarska županija najgora po tom pitanju. Od 1369 zahtjeva riješeno ih je pet, a do prije tjedan dana nula. Ministarstvo to sigurno neće trpjeti i tolerirati. Osim toga tamo gdje uprava najsporije radi i gdje se čeka godinama na izdavanje dokumenata, tamo je i najveća korupcija. Ako netko pet godina čeka na dozvolu, kao u Zadru, onda se često događa da ljudi daju mito, ne bi li dobili dozvole i rješenja - rekao je ministar Vrdoljak. 

Dodao je kako država mora spremna dočekati izmjene Zakona o legalizaciji, jer se inače neće moći provesti, bude li "štekalo" na lokalnoj razini. Odbacio je tvrdnje da je legalizacija bespravno izgrađenih objekata preskupa. Kaže kako će izmjenama zakona biti puno jeftinija i kategorizirana. 

- Onaj tko ima veliku površinu ili objekte na atraktivnim lokacijama, naravno da će morati više platiti. Argumenti, da je legalizacija preskupa ne stoje, možda su neki drugi, neinformiranost ili bezobrazluk prema vlastitoj državi - rekao je Vrdoljak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca