Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Ministarstvo financija prodalo 681 mil. kn trezorskih zapisa

Ususret dospijeću 876 milijuna kuna trezoraca, Ministarstvo je na upis ponudilo 900 milijuna kuna vrijedne trezorce. Financijske institucije, pak, podastrle su ponude u vrijednosti od 681 milijun kuna

Foto: Goran Jakus/PIXSELL
0 komentara

Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo 681 milijun kuna trezoraca, manje nego je planiralo, uz i dalje nisku kamatnu stopu od 0,09 posto.

Ususret dospijeću 876 milijuna kuna trezoraca, Ministarstvo je na upis ponudilo 900 milijuna kuna vrijedne trezorce. Financijske institucije, pak, podastrle su ponude u vrijednosti od 681 milijun kuna, koje je Ministarstvo sve prihvatilo.

Trezorski zapisi izdani su s rokom dospijeća od godinu dana, po prosječnoj kamatnoj stopi od svega 0,09 posto. Kamatna stopa ostala je tako ista kao i na prethodnih šest aukcija.

Uz izdašan višak kunske likvidnosti od gotovo 28 milijardi kuna ili 7,7 posto BDP-a i povoljne fiskalne pokazatelje, analitičare ne čudi tako niska kamatna stopa.

Uz dospijeće 876 milijuna kuna trezorskih zapisa, saldo upisanih trezoraca smanjuje se za 195 milijuna, na 19,35 milijardi kuna.

Sljedeća aukcija održat će se 2. svibnja putem Bloomberg aukcijskog sustava (BAS).

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message