Obavijesti

News

Komentari 34

Ministarstvo: Na dogovoru je bio i savjetnik predsjednika!

Ministarstvo: Na dogovoru je bio i savjetnik predsjednika!
1

Nakon što je zbog majice HOS-a predsjednik Zoran Milanović napustio Okučane, a u javnost procurio i dokument protokola iz kojeg se vidi da Milanovića nema na popisu, javilo se i Ministarstvo hrvatskih branitelja...

VIDEO

Ni dan nakon proslave VRO Bljesak u Okučanima, s koje je predsjednik Zoran Milanović otišao zbog majice HOS-a jednog sudionika, ne stišavaju se reakcije. Nakon što je i Jutarnji list objavio dokument protokola iz kojeg se vidi da predsjednik Zoran Milanović uopće nije na popisu uzvanika, reagiralo je i Ministarstvo hrvatskih branitelja. 

POGLEDAJTE VIDEO Milanović u Okučanima

Pokretanje videa...

Zoran Milanović nakon Okučana 00:59

U priopćenju su istaknuli kako nemaju zakonske ovlasti utjecati na način odijevanja na javnim površinama, ali i da je Ured predsjednika Republike bio uključen u dogovore oko protokola. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"S obzirom na različite medijske napise i tvrdnje koje se pojavljuju u javnom prostoru vezano za organizaciju obilježavanja 25. VRO Bljesak, a posebno u kojima se ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved proziva za laži i manipulacije, Ministarstvo hrvatskih branitelja u cilju pružanja točne informacije javnosti dostavlja svoje očitovanje s obzirom na to kako je Ured predsjednika Republike Hrvatske bio upoznat s detaljima organizacije te sudjelovao u prijedlozima. 

Prvi pripremni sastanak za organizaciju 25. obljetnice VRO Bljesak održan je u Ministarstvu hrvatskih branitelja u srijedu, 15. travnja 2020. Sastanku su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, posebni savjetnik predsjednika RH za veterane Domovinskog rata umirovljeni general-pukovnik Marijan Mareković te ostali koji su sudjelovali u organizaciji (MUP, HRT, Glavni Stožer OS, Općina Okučani itd.). Nakon sastanka svi sudionici dobili su zapisnik te se daljnja komunikacija oko organizacije odvijala putem elektroničke pošte i telefonskih poziva. 

Dan prije službenog obilježavanja, u četvrtak 30. travnja 2020., provedena je sigurnosno- protokolarna prethodnica u Okučanima, kojoj su nazočili djelatnici Ureda predsjednika te na kojoj je, kao što je uobičajeno, završno usuglašen program, pozicije, vremenik te potvrđen način obilježavanja. Ističemo kako je polaganje vijenaca članova obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te hrvatskih branitelja prije državnog izaslanstva posljednjih godina postalo praksa na obilježavanjima na kojima se komemoriraju poginuli hrvatski branitelji. 

Također, zajednički vijenac Republike Hrvatske uvriježeno je pravilo posljednjih godina, stoga ne postoji nužnost za takvim prijedlozima. Navedeno je vidljivo iz svih ranijih objava o komemoracijama. Napominjemo još jednom kako je Ministarstvo hrvatskih branitelja poduzelo sve iz svoje nadležnosti organizacije obilježavanja te kako nema zakonske ovlasti utjecati na način odijevanja na javnim površinama i javnim skupovima. "

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji