News

Komentari 28

Ministarstvo predložilo da se i novinare uvrsti u prioritetnu skupinu za cijepljenje

Ministarstvo predložilo da se i novinare uvrsti u prioritetnu skupinu za cijepljenje

HND će do 14. travnja u ponoć prikupljati podatke zainteresiranih novinara koji se prethodno nisu javili za cijepljene u svojim redakcijama

Ministarstvo kulture i medija predložilo je da se u prioritetne skupine za cijepljenje protiv covida-19 uvrste novinari i novinarke te medijski radnici i radnice koji su pri obavljanju posla u povećanom riziku od zaraze, izvijestili su u utorak iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

- Profesionalni djelatnici u području proizvodnje audiovizualnih sadržaja i izvedbenih djelatnosti te profesionalni novinari i medijski djelatnici koji su prilikom obavljanja posla u povećanom riziku od zaraze koronavirusom, a koji su angažirani ili imaju dogovorene projekte/angažmane u narednih šest mjeseci, mogu iskazati interes za uvrštenje na listu prioriteta cijepljenja - navodi se u dopisu Ministarstva kulture i medija.

HND će do 14. travnja u ponoć prikupljati podatke zainteresiranih novinara koji se prethodno nisu javili za cijepljene u svojim redakcijama. 

Iskazivanje interesa za uvrštenje na listu prioriteta u ovom trenutku ni na koji način ne utječe na već iskazani interes za cijepljenje kod liječnika obiteljske medicine ili putem portala cijepise.zdravlje.hr pa se ne treba otkazivati do trenutka poziva na cijepljenje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Termini cijepljenja ovisit će isključivo o prioritetima koje određuje HZJZ te nadležni područni zavodi za javno zdravstvo i institucije koje provode cijepljenje, ističe se u dopisu.

Najčitaniji članci