Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
207 komentara

Barišić: Mislim da je odlazak Ivana Đikića iz Hrvatske šteta

Smatramo da nije bilo razloga za odustajanje od angažmana i želimo da i dalje nastavi davati doprinos razvoju Hrvatske, stoji u priopćenju Ministarstva znanosti i obrazovanja

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell, Duško Marušić/Pixsell
207 komentara

Gostujući u emisiji 'Romano Bolković: 1 na 1' ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić komentirao je odluku dr. Ivana Đikića o napuštanju Hrvatske.

- Meni je svakako žao. U Hrvatskoj ima oko 13 tisuća znanstvenika, ali tako uglednih i značajnih nema tako puno. Prinos svakog znanstvenika je vrijedan i vrijedan je trud svakoga tko može pridonijeti prosperitetu ove zemlje i u tom smislu mislim da je odlazak Đikića - šteta - kazao je Pavo Barišić, javlja HRT.

Ministarstvo: Nije bilo razloga za odlazak

Ranije se Ministarstvo znanosti i obrazovanja priopćenjem oglasilo o otvorenom pismu znanstvenika Ivana Đikića koji je najavio da napušta Hrvatsku.

- Ministarstvo znanosti i obrazovanja izražava žaljenje što gospodin Đikić napušta znanstveni rad u Hrvatskoj. Smatramo da nije bilo razloga za odustajanje od angažmana i želimo da i dalje nastavi davati doprinos razvoju Republike Hrvatske. S ponosom ističemo da Sveučilište u Splitu bilježi značajan porast uspješnosti na svjetskim listama. Gubitak predstavlja svaki odlazak i odustajanje bilo kojeg člana akademske zajednice od angažmana na zajedničkom cilju prosperiteta države. Međutim, Ministarstvo znanosti i obrazovanja ne može utjecati na akademsko pravo svakoga člana akademske zajednice, kako u zemlji tako i u inozemstvu, da samostalno odlučuje o svom znanstvenom angažmanu - stoji u priopćenju ministarstva.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message