News

Komentari 46

Divjak: Bandić je tim prljavim napadima prešao svaku granicu

Divjak: Bandić je tim prljavim napadima prešao svaku granicu

Zagrebački gradonačelnik na sjednici Skupštine Grada rekao je kako Blaženka Divjak nije odradila posao oko asistenata jer ne podnosi njega, te da ona "ne zna i ne razumije"

Gospodin Bandić je na aktualnom satu Gradske skupštine prljavim i niskim napadom, koristeći problematiku djece s teškoćama, prešao svaku granicu tolerancije, poručila je ministrica obrazovanja i znanosti Blaženka Divjak.

Zagrebački gradonačelnik u četvrtak je, odgovarajući na pitanje gradskog zastupnika Renata Peteka (Naprijed Hrvatska - Progresivni savez) da se Grad uključi u rješavanje pitanja asistenata u nastavi, kazao:

- Di vam je obraz? Mene pitate za posao koji treba odraditi ministrica, a to nije odradila zato što mene ne podnosi. Nemam nikakvog sukoba niti s jednim ministrom, a s njom najmanje. To što ona ne zna i ne razumije to je problem premijera koji je i drži, a ne moj. Pitajte njega, pitajte nju, pustite Bandića da radi svoj posao."

Divjak je na novi Bandićev napad oštro odgovorila: 

- Umjesto da počisti u svom dvorištu, kao osnivač škola koji također ima odgovornost oko problematike dodjele pomoćnika u nastavi, on nastavlja s napadima na sustav odgoja i obrazovanja koristeći se primitivnim metodama. Primjerice, neki od zahtjeva za pomoćnicima u nastavi od Grada Zagreba stigli su u Ministarstvo čak i nakon početka školske godine (jučer, 18. rujna i prekjučer, 17. rujna). Od početka mandata suočavam se s napadima i uspješno branim sustav od raznih sumnjivih ideologija i partikularnih interesa tako da sigurno ni sada neću dopustiti da se na ovakav način ugrožava sustav odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj.

Najčitaniji članci