Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
29 komentara

Ministrica Blaženka Divjak: Udžbenici stigli u pola škola

Ostali neka se strpe: Ministrica obrazovanja najavila je u petak kako će za eksperimentalni program sve potrebno stići do listopada. Ministrica Divjak uvjerava kako kašnjenja neće utjecati na program

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
29 komentara

Time završavamo sve ove naše dogovore s nakladnicima, kazala je u petak ministrica obrazovanja.

Blaženka Divjak došla je u Poreč na svečano otvaranje nove osnovne škole Finida, u koju u ponedjeljak kreće 600 učenika. Grad Poreč, koji je s 500 milijuna kuna financirao gradnju škole i sportske dvorane s tri košarkaška terena, time je postigao da svi porečki školarci nastavu pohađaju samo u jutarnjoj smjeni.

I ŠKOLSKE PAPUČE Vukovarskim osnovnoškolcima besplatni udžbenici i bilježnice

Ministrica je ipak morala pojasniti situaciju s udžbenicima za eksperimentalni program “Škola za život”, koji u ponedjeljak kreće u 74 osnovne i srednje škole. I ona je, naime, u petak potvrdila kako nisu spremni svi materijali, kako udžbenici, tako ni digitalni sadržaji, te oprema, o čemu se nagađa već tjednima, no u ministarstvu su dosad tvrdili kako će sve biti na vrijeme.

Zagreb: Sabor raspravlja o odgoju i obrazovanju u Å¡kolama 'NIJE UOBIČAJENO' Odbili zakon o udžbenicima jer su imenice u ženskom rodu

- Eksperimentalni udžbenici već sad su na stolovima u otprilike 50 posto svih škola. Sigurna sam da ćemo do kraja idućeg tjedna dobiti i preostale udžbenike - istaknula je, pojasnivši i kako je novac za tablete i za sve one koji ulaze u eksperimentalni program doznačen prije dva mjeseca, u nekim školama su stigli, u drugima su sve narudžbe napravljene i stižu tijekom prvog dijela sljedećeg mjeseca.

Ministrica uvjerava i kako će sve škole biti opremljene za obaveznu informatiku jer je u 673 škole poslano 26 milijuna kuna za kompjutore. No kritičari ističu kako se na programu Škola za život radilo cijelu godinu, te da se ovo nije smjelo dogoditi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message