Obavijesti

News

Komentari 120

Ministrica o smrti dječaka u Puli: 'Bilo je velikih propusta'

Ministrica o smrti dječaka u Puli: 'Bilo je velikih propusta'
1

Inspekcija je u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli, kao i u Petrinji u Centru za socijalnu skrb, a Ministarstvo će o rezultatima izvještavati javnost, rekla je ministrica Nada Murganić

VIDEO

Utvrđeni propusti ukazali su na potrebu preispitivanja organizacije i načina rada s činjenicom da bi se dobrobit djeteta i njegove obitelji trebala staviti u prvi fokus našega rada, kazala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, komentirajući tragediju koja je potresla Hrvatsku.

Upitana kako komentira to da službenica Centra u obzir nije uzela izjavu majke gospođe Chiare da je ona bolesna, kazala je kratko da su utvrđeni propusti te da u Centru nisu izrečene nikakve mjere.

- Molim sve građane, svu zainteresiranu javnost, sve koji su potreseni ovim slučajem, da ovu izjavu prihvate u dobroj vjeri. Ne radi se o nikakvoj šutnji institucija, zaista nam je izuzetno stalo da se ovakvi slučajevi više ne događaju, kazala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Danas se inspekcijski nalazi provode u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli, kao i u Petrinji u Centru za socijalnu skrb.

Upitana što Ministarstvo po pitanju sprječavanja ovakvih slučajeva može napraviti, odgovorila je da su oni svoj dio odgovornosti prihvatili te da će i dalje raditi u svrhu preventive, na stručnim potporama i modernizacijama.

- Na centrima za socijalni rad su veliki tereti, pravna zaštita je komplicirana. Centri za socijalnu skrb kao i Ministarstvo preuzet će svoj dio odgovornosti, međutim kao i u svakoj životnoj situaciju nisu za ovakve oblike ponašanja isključivo odgovorni centri. Važna je odgovornost svih resora. Naša odgovornost je u tome što smo uočili i priznali. 

- Kompletnu sliku ćemo imati kada dobijemo inspekcijske nalaze koji se provode u Domu za odgoj djece i mladeži Puli i Centru za socijalnu skrb u Petrinji. Radit ćemo s našim stručnim radnicima i o svemu obavještavati javnost. Ja bi iskoristila priliku i pozvala da se smire reakcije na društvenim mrežama, da se smire strasti, jer to čitaju roditelji, to čitaju djeca i to nije dobro za rast i razvoj djece. To ne doprinosi odnosu i radu s djecom.

Ne želimo da se naše ministarstvo veže se nečim što se naziva šutnja u administraciji.

Upitana koje su moguće posljedice i mjere za službenike ako se dogode ovakvi ili slični slučajevi kazala je da će mjere biti izrečene u skladu s razinom odgovornosti i težinom propusta. Na tome, ponovila je, kvalitetno i naporno radimo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina