Obavijesti

News

Komentari 15

Ministrica financija: Nije bitna izborna godina nego ciljevi

Ministrica financija: Nije bitna izborna godina nego ciljevi
5

Premijerka je rekla kako će Vlada raditi kao tim te da će sve odluke donositi zajedno. Podržala ju je Martina Dalić rekavši da je najvažnije ostvariti tri cilja

VIDEO

Ova Vlada mora raditi i radit će kao tim, izjavila je premijerka Jadranka Kosor nakon što je Sabor na izvanrednoj sjednici potvrdio nove ministre i potpredsjednike Vlade.

- Ni jedan ministar ni resor ne može sam, ni jedno ministarstvo ili ministar nije otok. Sve odluke ćemo donositi zajedno - rekla je. Na pitanje priprema li se rebalans proračuna, premijerka je ustvrdila da se o tome nije razgovaralo.

- Niti jedna jedina riječ u Vladi nije izgovorena o rebalansu - izjavila je.

Nova ministrica financija Martina Dalić složila se s premijerkinim stavom da Hrvatska ne može izgubiti niti jedan dan.

- Ne trebamo se opterećivati time je li to predizborna godina ili nije. Naši su ciljevi jasni, ubrzanje programa gospodarskog oporavka, izlazak iz recesije, članstvo u EU. Mislim da se sva ta tri cilja mogu odraditi - izjavila je. Nije odgovorila na pitanje hoće li biti rebalansa. Kazala je da će se prvo upoznati sa stanjem u javnim financijama.

Novi potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Milošević smatra da godina dana nije malo vremena.

- Navikao sam raditi pod vremenskim pritiskom pa mi to neće biti problem. Znam da Hrvatska i njezino gospodarstvo ima mnogo potencijala i prilika za investicije. Siguran sam da ćemo osloboditi te potencijale - izjavio je.

Potpredsjednik Vlade Petar Čobanković koji će brinuti o gospodarstvu smatra da je ovo prijelomni trenutak.

- Iskoristit ću sve svoje dosadašnje iskustvo, znanje i energiju, kojeg imam dosta, kako bi radio na dobrobit gospodarstva - kazao je. Ministar obrane Davor Božinović ne namjerava mijenati politiku svog prethodnika. Uvjeren je da s ministarske pozicije može dati novi poticaj bržem provođenju reformi.

- Mislim se posvetiti dodatnoj međunarodnoj afirmaciji Hrvatske i otvarati mogućnosti za vojnu industriju - najavio je. I Branko Bačić koji je preuzeo funkciju ministra zaštite okoliša i gospodarstva uvjeren je da godina dana, koja je pred novim timom, nije premalo.

- Nije bitno koliko radimo, nego kako radimo, ali svakako da nam je na tom putu vrijeme saveznik - ustvrdio je i zahvalio premijerki, ali i zastupnicima na povjerenju. Svoj resor planira staviti u funkciju razvoja i novih investicija. Graditeljstvo, koje je u krizi palo na koljena, planira podići kroz poticanje prodaje stanova i stanogradnju. Na čelu Ministarstva kulture Jasen Mesić također planira nastaviti reforme i projekte.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca