Obavijesti

News

Komentari 27

MIP na sjednici jednoglasno skinuo imunitet Ivanu Čehoku

MIP na sjednici jednoglasno skinuo imunitet Ivanu Čehoku
3

Na sjednici MIP-a bilo je burno. Najviše su raspravljali Arsen Bauk (SDP) i Damir Sesvečan koji će predstavljati HDZ u daljnjoj istrazi Uskoka oko crnih fondova

VIDEO

Na sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva u ponedjeljak bivšem je varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku jednoglasno ukinut imunitet zbog sumnje na sklapanje štetnog ugovora. Ubrzo nakon okupljanja, SDP-ov zastupnik Arsen Bauk prigovorio je HDZ-u da su ovaj zahtjev mogli riješiti prije desetak dana u Saboru da HDZ nije bojkotirao sjednicu.

- Ja sam na prošloj sjednici, koja nije održana zbog nedostatka kvoruma, komentirao da HDZ bojkotira sjednicu jer mu je o gospodinu Čehoku ovisio jedan glas za većinu i danas ostajem kod toga. Međutim, sada vam gospodin Čehok više ne treba pa možemo reći da ste ga na neki način šutnuli i možete skinuti imunitet - rekao je Bauk.

- Zastupnici HDZ-a su se ispričali jer su imali obveze na drugim odborima. Samo ću podsjetiti da ste vi na prošloj sjednici kada se skidao imunitet Jovanoviću pokušali opstruirati i izlazili ste van, ali vidjeli ste da nećemo izgubiti kvorum pa ste se vraćali. Prema tome, to je oblik političke borbe koji ste isto tako primjenjivali i vi - rekao je Sesvečan.

Bauk mu je na to odgovorio da su izašli sa sjednice jer nisu više htjeli slušati uvrede Šeksa upućene SDP-ovoj zastupnici Gordani Sobol. 

- Što se tiče drugih obaveza zastupnika, ja ne koristim nikakva halucinogena sredstva, ali ja sam Tomislava Čuljka iz HDZ-a vidio da je ušao u dvoranu s papirima u ruci i onda je, nakon što ste vi ušli i začudili se što ste nas vidjeli, izašao - pojasnio je Bauk. 

Sesvečanu je na opstruiranje sjednica odgovorila i spomenuta zastupnica. 

- Ono što smo mi tada učinili, tj. napustili sjednicu, je i zbog vašeg nepostupanja kao predsjednika povjerenstva da zaštitite članove i članice odbora od uvreda onih koji su bili i sudjelovali na raspravi. Vaš stav o tome ste izrazili i kroz zapisnik time što tamo ni riječi o tom incidentu niste napisali - naglasila je. 

- Prestanite insinuirati o nečijem dolascima ili nedolasima jer bi vam i ja mogla svjedočiti kao predsjednica odbora za ravnopravnost spolova da tri zadnje sjednice odbora nisam uspjela održati jer se kolegice i kolege iz vaše stranke nisu udostojili pojaviti čak niti kada smo imali na dnevnom redu financiranje skloništa za žene - zaključila je. 

Raspravu Mandatno imunitetnog povjerenstva o opstruiranjima posljednje sjednice dovršio je Bauk: 

- Nema potrebe raspravljati. Meni je drago da ste se vi uživjeli u ulogu branitelja HDZ-a i ako smo u tome pomogli, da vježbate na nama, nama je drago - zaključio je SDP-ovac.

Zahtjevu privatnog tužitelja Zvonka Kunića iz Velike Mlake koji je od Sabora tražio da se HNS-ovcu Goranu Beusu Richemberghu po privatnoj tužbi za klevetu skine imunitet, Mandatno-imunitetno povjerenstvo ipak nije udovoljio. Prije glasanja o ukidanju imuniteta Arsen Bauk se obratio Sesvečanu. 

- Hvala na radu u ovom mandatu, bilo je dinamično - zaključio je Bauk te je sa ostalim SDP-ovim zastupnicima napustio sjednicu.

Nakon sjednice Damir Sesvečan nije želio komentirati potvrdu Jadranke Kosor da će upravo on predstavljati HDZ kao pravna osoba u daljnjem tijeku istrage o crnim fondovima. Jedino je na pitanje kako se osjeća odgovorio "Odlično!" i dodao da više ništa nema namjeru komentirati.

Zastupnici primaju plaću do saziva novog sabora

Iako je Sabor raspušten, Mandatno imunitetno povjerenstvo i dalje radi do saziva novog Sabora. Također, svi zastupnici će do novog saziva uredno primati svoju saborsku plaću. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je