Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
64 komentara

Sabor jednoglasno: Vesna Škare Ožbolt vraća se u klupe

Iz zastupničkih klupa istog dana otići će Ivanka Roksandić (HDZ) koja je bila njena zamjena u Saboru. Ovu odluku bi na današnjem glasovanju trebao potvrditi Sabor

Martina Popović/Pixsell
Foto: Martina Popović/Pixsell

Sabor je jednoglasno sa 106 glasova za aktivirao mandat zastupnice Vesne Škare Ožbolt (DC), koja se 18. veljače vraća u zastupničke klupe nakon dvije godine mirovanja mandata. Iz saborskih klupa nakon dva i pol odrađena mandata odlazi Ivanka Roksandić (HDZ). Ova zamjena je ranije dogovorena i to predizbornim sporazumom HDZ-a i DC-a.

Roksandić iako odlazi u zastupničku mirovinu, nema namjeru napustiti politiku. Ostaje aktivna kao vijećnica u Sisačko-moslavačkoj Skupštini, ali i u HDZ-u. Ne očekuje da će biti na listi HDZ-a na idućim parlamentarnim izborima te je podsjetila na svoj raniji stav da u Sabor trebaju doći mlađi ljudi. Od stranačkih kolega dobila je cvijeće i malu "statuicu Sabora" te ogrlicu.

- Ogrlica nije zlatna nego od kamenčića. Dobila sam i dvije knjige i to beletrističke s posvetom da malo odmorim i da sad pročitam sve ono što do sada u beletristici nisam stizala jer sam čitala političke materijale i knjige - rekla je Ronsandić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message