Obavijesti

News

Komentari 12

MIP odobrio vođenje kaznenog postupka protiv Kuščevića

MIP odobrio vođenje kaznenog postupka protiv Kuščevića
1

Uskok je početkom rujna pokrenuo istragu protiv bivšeg ministra uprave tereteći ga da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor...

Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora u srijedu je slijedom zahtjeva Državnog odvjetništva i Uskoka jednoglasno dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv zastupnika i donedavnog ministra uprave Lovre Kuščevića zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti.

Pokretanje videa ...

O tome je saborske zastupnike u srijedu navečer izvijestio predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva Željko Tušek.

Uskok je početkom rujna pokrenuo istragu protiv bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, tereteći ga da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju povoljna POS-ova stana.

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo ranije je Kuščeviću skinulo zastupnički imunitet.

USKOK je i službeno pokrenuo istragu protiv Lovre Kuščevića
USKOK je i  službeno pokrenuo istragu protiv Lovre Kuščevića

Povjerenstvo je razmatralo i zahtjev donedavnog ministra državne imovine Gorana Marića o ponovnom obnašanju zastupničke dužnosti i donijelo odluku o prestanku mirovanja njegovog mandata, kojom njegovom zamjeniku Mati Čičku prestaje zastupnički mandat.

MIP je, među ostalim, donio odluku o prestanku mirovanja zastupničkog mandata (bivšem ministru poljoprivrede) Tomislavu Tolušiću i prestanku mandata zamjenice zastupnika Vesni Bedeković (aktualnoj ministrici demografije, obitelji, mladih i socijalne politike).

MIP je u slučaju privatne tužbe odlučio da se imunitet ne skida zastupniku Ivanu Klarinu, jer će se postupci za kazneno djelo klevete moći voditi nakon prestanka mandata, izvijestio je Tušek.