Obavijesti

News

Komentari 207

Mirjani su blokirali sve račune pa ne može podizati plaću

Mirjani su blokirali sve račune pa ne može podizati plaću
7

Odvjetnica Jasna Novak tvrdi da Mirjana Sanader do danas nije uspjela regulirati isplatu plaće te da nema prihoda. Ne zna od čega žive niti čime plaćaju račune

VIDEO

Iako je sredinom prosinca blokirana imovina austrijskom pritvoreniku Ivi Sanaderu, ali i bankovni računi uže i šire obitelji, supruga Mirjana Sanader trebala bi moći bez problema dizati svoju profesorsku plaću od 13.000 kuna. Njezina odvjetnica Jasna Novak tvrdi da Mirjana Sanader do danas nije uspjela regulirati isplatu plaće te da nema prihoda. Ne zna od čega žive Mirjana i Bruna niti čime plaćaju račune za komunalije. Mirjana Sanader o situaciji u kojoj se nalazi nije željela govoriti.

Odvjetnica Novak tvrdi da je nekoliko puta njezina klijentica bila u Zagrebačkoj banci, gdje na tekući račun prima plaću, kako bi pronašli model za isplatu plaće. Tvrdi da je od banke tražila da joj otvori novi račun kako bi mogla doći do prihoda, no još nije dobila odgovor.

- Pravo na plaću ustavna je kategorija i ovo je nedopustivo ponašanje. Zašto ne može primati plaću, pitajte u banci - izjavila je Novak. Očitovanje Zabe u petak nam nije stiglo. Odvjetnici koji su branili ljude u sličnoj situaciji kažu da je ovakvo što nemoguće.

Iz krugova bliskih istrazi neslužbeno doznajemo da tekući račun Mirjane Sanader na koji prima plaću nije blokiran, a ni žiro-račun preko kojega joj sjedaju honorari za znanstvene radove. No blokirano je više drugih računa obitelji Sanader. U slučaju da osumnjičeni na tekućem računu na koji prima plaću ima znatnu ušteđevinu za koju se sumnja da je nezakonito stečena, moguće je da sudac, na zahtjev tužiteljstva, naloži banci da “zamrzne” račun. No tad se osumnjičenom omogućuje da otvori novi račun na koji će primati plaću. Zakon ne dopušta da se čovjeku, za čija je primanja jasno odakle dolaze, onemogući da njima raspolaže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mirjana Sanader ima ustavno pravo na plaću. To je sramota, kaže odvjetnica Jasna Novak

Vila u Kozarčevoj od gotovo 400 'kvadrata'

U Sanaderovoj vili postoje dva stana od 113 “kvadrata”, jedan od 116 te suterenski stan od 49 “kvadrata”. Režije i održavanje vile od oko 400 “kvadrata” sigurno nije jeftino.

Na brojnim računima nađeni su milijuni

Navodno je samo na računima Petre i Brune Sanader nađeno više od milijun kuna. Vlasnik računa u tirolskoj banci na kojem je milijun eura navodno je Sanaderov punac. On to demantira.

Zaplijenili su im 100 vrijednih umjetnina

Nekoliko puta policija i Uskok dolazili su do vile u Kozarčevoj i zaplijenili vrijedne slike i sklupture. Mirjana Sanader žalila se na postupak, ali time nije ništa postigla.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag