News

Komentari 6

Mirku iz Bjelovara sve izgorjelo u požaru: 'Za tren mi je planula kuća. Sve što imam je na meni'

Mirku iz Bjelovara sve izgorjelo u požaru: 'Za tren mi je planula kuća. Sve što imam je na meni'

Moli čitatelje 24 sata ako mu mogu pomoći u robi ili građevnom materijalu kako bi sam pokušao do zime donekle obnoviti kuću.

Mirko Haić iz Tomaša, naselja pokraj Bjelovara u utorak poslije podne je u požaru koji je izbio u trošnoj kući staroj gotovo 100 godina izgubio sve što je imao. Vatra je progutala kuću od koje su samo ostali poput uglja crni zidovi bez prozora i vrata.

- Kuhao sam grah na plinskoj peći i na tren otišao do susjeda i za par minuta se vratio. U loncu je još bilo vode i ja sam iz kanistera, jer nemam vodovod išao uliti malo vode u lonac, ali sam vodu prolio i po peći. Nije mi jasno kako se vatra odmah proširila na dvije prostorije u kojima živim. Nisam stigao ništa spasiti. Sve što imam je na meni i ostao mi je stari bicikl na koji sam stavio motor i koji je bio kod ulaznih vrata – priča nam nesretni čovjek koji živi sam od male mirovine i socijalne pomoći, pri čemu nam pokazuje što je ostalo od bicikla s kojim je išao u udaljenu trgovinu i svi su ga po njemu znali u naselju udaljenom gotovo 10 kilometara od Bjelovara. Kaže da su vatrogasci ubrzo stigli i ugasili požar, ali ništa nije spašeno. Vatra je progutala kompletan namještaj, sve stvari i krovište…

- Ostao sam gotovo kao kad sam se rodio prije 69 godina samo s onim što imam na sebi – jada nam se čovjek koji desetljećima živi sam u kući koju je naslijedio i kako je imao koji novčić to je ulagao u staru kuću. Pokazuje nam obrve koje su spaljene i kaže da je kojim slučajem pao bježeći kroz vatru da bi izgubio život.

Moli čitatelje 24 sata ako mu mogu pomoći u robi ili građevnom materijalu kako bi sam pokušao do zime donekle obnoviti kuću. Sad spava kod susjeda jer nema gdje. Mirkova adresa je Tomaš 114, 43 000 Bjelovar.

Najčitaniji članci