Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
42 komentara

Miro Bulj se obrušio na HOO i poručio: 'Hajduk živi vječno!'

Pozivam Središnji ured za sport koji vodi poznata legenda Janica Kostelić da se poštuje Zakon o sportu kako u HOO-u tako i HNS-u, a ne da se javni novac koristi u privatne svrhe, kaže Bulj

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
42 komentara

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj ustvrdio je u srijedu da Hrvatski olimpijski odbor kao krovna institucija ne poštuje zakone RH te ne doznačava sredstva nacionalnim savezima koji imaju velike uspjehe u međunarodnom sportu.

- Bez bilo kakvih kriterija oni ugrožavaju sportske krovne organizacije koje sa svojim sredstvima postižu rezultate - upozorio je Bulj nakon stanke u Saboru. 

- Država doznačava sredstva HOO-u koji je osnovao sportsku TV koja je dovela do mogućnosti da se blokira račun HOO-a, zadužujući 67 milijuna kuna, a sada se taj dug popeo na 77 milijuna kuna. Prijeti blokada hrvatskom sportu - rekao je Bulj.

Zamjerio je i što HOO Saboru nije dostavio izvješće za 2014. te se zapitao kako je moguće da u HOO-u koji se financira iz proračuna imaju plaće i koeficijente veće nego državni dužnosnici, premijer ili zastupnici. 

- Pozivam Središnji ured za sport koji vodi poznata legenda Janica Kostelić da se poštuje Zakon o sportu kako u HOO-u tako i HNS-u, a ne da određene skupine javni novac koristi u privatne svrhe - rekao je Bulj. 

Potom je još, između ostalog dodao: “Kad pogledam samo odnos prema klubovima s juga… što južnije to tužnije, ali Hajduk živi vječno i opstat će”.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message