Obavijesti

News

Komentari 54

Miroslav Šeparović o covid potvrdama: Ta odluka Stožera će ići na ocjenu ustavnosti

Miroslav Šeparović o covid potvrdama: Ta odluka Stožera će ići na ocjenu ustavnosti

To sad mora ići na očitovanje Vladi, koja će dobiti sigurno 15-ak dana da se očituje, onda mi ispitujemo druge okolnosti, eventualno možda i mišljenja neka i to sigurno prođe dva, tri mjeseca, rekao je Šeparović

VIDEO

Novi stari predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović otkrio je u razgovoru za RTL da će odluka o covid potvrdama ići na ocjenu ustavnosti.

Ustavni sud dosad je uglavnom donosio odluke u korist Stožera, osim one o radu nedjeljom, a Šeparović kaže kako ne može iznositi svoj stav o covid potvrdama jer ne može govoriti o predmetima u tijeku.

- Ne mogu vam reći, jer upravo imamo predmet vezan za to. Jedan odvjetnik iz Koprivnice podnio je prijedlog za provjeru ustavnosti, ove najnovije odluke Stožera, vezano za covid potvrde - rekao je.

Kaže kako su svi predmeti vezani za koronu tretirani kao hitni.

- Ali, opet to zahtijeva proceduru. To sad mora ići na očitovanje Vladi, koja će dobiti sigurno 15-ak dana da se očituje, onda mi ispitujemo druge okolnosti, eventualno možda i mišljenja neka i to sigurno prođe dva, tri mjeseca. Teško je to riješiti prije - rekao je Šeparović.

Rebro među prvima priprema sankcije: U bolnicama 'lov' na osoblje koje odbija testiranje
Rebro među prvima priprema sankcije: U bolnicama 'lov' na osoblje koje odbija testiranje

Komentirao je i sagu oko izbora za Vrhovni sud.

- Bolje da to ne komentiram.  Nije mi drago što je do toga došlo. Predsjednik Vrhovnog suda je čelni čovjek sudbene vlasti. To je trebalo ići puno jednostavnije i brže, ustavna odredba je jasna. Ali, čujte, to su politička nadmudrivanja - kazao je Šeparović.

Predsjednik Zoran Milanović je napao Šeparovića jednom prilikom zbog Vrhovnog suda kazavši kako je Ustavni sud 'kumska radna zadruga' i kako Šeparovićev 'kum Vladimir Šeks utječe na odluke'.

- Ne utječe niti moj kum Vladimir Šeks, ali niti predsjednik Republike,  niti premijer niti bilo koji drugi političar. Mi vam to ovako doživljavamo. Mi u pravilu ne komentiramo izjave državnih dužnosnika, pa niti bilo kojih političara. Tako ne komentiramo niti izjave predsjednika. Ono što je važno je da Ustavni sud donosi odluke i rješenja kojih su se dužni svi pridržavati, uključujući i predsjednika Republike, ma što on o tome govorio. Mi cijenimo i poštujemo ustavni položaj predsjednika Republike, a on mora cijeniti i poštovati našu samostalnost i neovisnost. I svi drugi političari - rekao je Šeparović.

- U korektnim smo odnosima, vidjeli smo na inauguraciji. Predugo sam u javnom životu da bi me bilo što pogodilo. Ja to ne shvaćam osobno, a naš predsjednik ima osebujan stil i to je tako. Ja tu nemam nikakav problem - dodao je Šeparović o odnosima s predsjednikom.

Bjegunac Mamić ostaje u BiH: Sud odbio izručenje Hrvatskoj
Bjegunac Mamić ostaje u BiH: Sud odbio izručenje Hrvatskoj

Kaže i kako se odluka o slučaju Mamić očekuje do kraja godine.

Komentirao je i zakon o pobačaju.

- Da. To nije dobro, to nije dobra poruka. Apsolutno. Ne samo što se tu ne poštuju odluke Ustavnog suda, nego uopće nije dobra poruka prema jednoj instituciji da se njegove odluke koje su obavezne, ne poštuju. Ali, ono što treba reći jest da je Ustavni sud ocijenio da je taj zakon, po kojem je prekid trudnoće u određenim uvjetima dopušten, u skladu s Ustavom. Prema tome, nismo mi ocijenili da zakon nije u skladu s Ustavom, u kojem slučaju bismo mi odredili rok i zakon bi prestao važiti. Ali, s obzirom da je zakon donesen u jednom drugom vremenu, mi smo odredili rok od dvije godine, u kojem se treba donijeti zakon u kojem će se propisati te preventivne edukacijske mjere da prekid trudnoće bude izuzetak - rekao je Šeparović.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa