Obavijesti

News

'Misija HPB-a je stvoriti uvjete za bolji život u Hrvatskoj'

'Misija HPB-a je stvoriti uvjete za bolji život u Hrvatskoj'
6

Na konferenciji Poslodavac 3.0. u organizaciji 24sata predavanje je imao predsjednik uprave HPB-a, Tomislav Vuić. Objasnio je prednosti zaposlenja u HPB-u te kakav je to poslodavac budućnosti

VIDEO

Novo okruženje i prije svega konkurencija tjeraju i banke da se ubrzaju i mijenjaju. Bankarska industrija u Hrvatskoj je dosta snažna, ali itekako gubi na značaju jer je još dosta troma i nesklona promjenama.

Istaknuo je to Tomislav Vuić, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke, u svome predavanju na konferenciji “Poslodavac 3.0”, u organizaciji 24sata i partnera. Ističući kako su upravo promjene glavni alat za unapređenje, Vuić je tu tezu objasnio baš na primjeru HPB-a, koji je po njegovom mišljenju hrvatski poslodavac budućnosti. Strateške smjernice HPB-a, nabrojio je, uključuju razvoj digitalnih kanala, ali i unaprjeđenje i optimizaciju mreža, proizvoda, a naposljetku i usluga.

Zagreb: Tomislav Vujić održao predavanje na konferenciji Poslodavac 3.0

- Zbog vlasničke strukture teško se probija barijera bonusa prema rezultatima rada. Nagrađivanje prema rezultatima je temelj za upravljanje ljudima i kompanijama, no praćenje rezultata moguće je i bez nagrade. Ipak, nedostatak nagrade je snažan ograničavajući faktor - naglasio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako politika, kako je rekao, ima utjecaj na odabir djelatnika, što je razumljivo, osnova za odabir ipak prije svega mora biti rezultat i stručnost. Istaknuo je i kako je poticajna sredina ona koja stalno traži načina da potiče zaposlenike na bolji rad, ostvarivanje rezultata, ali i kreativnost.

Primjenjivanje iskustava modernih kompanija u centraliziranome državnom sustavu bio je izazov, ali rezultati su, ističe Vuić, već nakon nekoliko godina veliki.

- Ono što se može ponuditi su: profesionalno usavršavanje, razne beneficije, edukacije, dodatne stimulacije poput rada od kuće, naknada za prijevoz, popusta na proizvode i usluge partnera, sportske aktivnosti, putovanja, izleti i slično - rekao je.

Zagreb: Tomislav Vujić održao predavanje na konferenciji Poslodavac 3.0

Kao pozitivne strane rada u HPB-u istaknuo je činjenicu da je upravo HPB najveća i jedina relevantna banka u hrvatskom vlasništvu čija je misija stvoriti bolje uvjete za život u Hrvatskoj, a kako je rekao, HPB svojim zaposlenicima neprestano i neumorno stvara poticajnu sredinu.

- Naša dobit ostaje u zemlji, hrvatskim dioničarima i državi - rekao je Vuić i dodao da je HPB jedina značajnija banka u Hrvatskoj slobodna od smjernica i koridora grupe.

24sata za radnike i poslodavce pokreću novu online platformu
24sata za radnike i poslodavce pokreću novu online platformu

- Ono što bih naglasio je da smo, zbog neznanja, nezainteresiranosti i nemotiviranosti, sami sebi jedino ograničenje - zaključio je.

Na kraju je apelirao da bi se trebalo pokazati kako relativno mala banka u domaćem vlasništvu može biti bolja od inozemne.     

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Prekovremeni rad: Benefit ili prokletstvo za poslodavca?
ISTRAŽILI SMO

Prekovremeni rad: Benefit ili prokletstvo za poslodavca?

Pitali smo stručnjake u kojim je slučajevima ostajanje na poslu izvan radnog vremena opravdano, korisno i motivacijsko za obje strane, a kad zapravo počinje biti teret kompanijskog poslovanja. Kako uopće prekinuti takav začarani krug?

Dobro je znati: Što poslodavac prvo gleda u životopisu
PREDSTAVITE SE U PRAVOM SVJETLU

Dobro je znati: Što poslodavac prvo gleda u životopisu

Pri odabiru zaposlenika kompanije se vode ustaljenim kategorijama – obrazovanje, iskustvo, vještine. No tu je i čitav niz komparativnih prednosti koje poslodavac traži od budućih djelatnika. Što trebate imati na umu pri kreiranju životopisa, ali i na razgovoru za posao, saznajte u nastavku
Što ćemo sve plaćati, a od čega ćemo biti oslobođeni u 2021.
PLAN ZA OPORAVAK

Što ćemo sve plaćati, a od čega ćemo biti oslobođeni u 2021.

Od Nove godine na snagu stupaju nove Vladine mjere koje bi trebale rasteretiti gospodarstvo i poduzetnike. Većini zaposlenika povećat će se plaće, a ukida se i porez na nekretnine te smanjuje porez na dobit za male i srednje tvrtke