Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Misija HPB-a je stvoriti uvjete za bolji život u Hrvatskoj'

Na konferenciji Poslodavac 3.0. u organizaciji 24sata predavanje je imao predsjednik uprave HPB-a, Tomislav Vuić. Objasnio je prednosti zaposlenja u HPB-u te kakav je to poslodavac budućnosti

Zagreb: Tomislav Vujić održao predavanje na konferenciji Poslodavac 3.0
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Novo okruženje i prije svega konkurencija tjeraju i banke da se ubrzaju i mijenjaju. Bankarska industrija u Hrvatskoj je dosta snažna, ali itekako gubi na značaju jer je još dosta troma i nesklona promjenama.

Istaknuo je to Tomislav Vuić, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke, u svome predavanju na konferenciji “Poslodavac 3.0”, u organizaciji 24sata i partnera. Ističući kako su upravo promjene glavni alat za unapređenje, Vuić je tu tezu objasnio baš na primjeru HPB-a, koji je po njegovom mišljenju hrvatski poslodavac budućnosti. Strateške smjernice HPB-a, nabrojio je, uključuju razvoj digitalnih kanala, ali i unaprjeđenje i optimizaciju mreža, proizvoda, a naposljetku i usluga.

Zagreb: Tomislav Vujić održao predavanje na konferenciji Poslodavac 3.0 | Autor: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

- Zbog vlasničke strukture teško se probija barijera bonusa prema rezultatima rada. Nagrađivanje prema rezultatima je temelj za upravljanje ljudima i kompanijama, no praćenje rezultata moguće je i bez nagrade. Ipak, nedostatak nagrade je snažan ograničavajući faktor - naglasio je.

Iako politika, kako je rekao, ima utjecaj na odabir djelatnika, što je razumljivo, osnova za odabir ipak prije svega mora biti rezultat i stručnost. Istaknuo je i kako je poticajna sredina ona koja stalno traži načina da potiče zaposlenike na bolji rad, ostvarivanje rezultata, ali i kreativnost.

Primjenjivanje iskustava modernih kompanija u centraliziranome državnom sustavu bio je izazov, ali rezultati su, ističe Vuić, već nakon nekoliko godina veliki.

- Ono što se može ponuditi su: profesionalno usavršavanje, razne beneficije, edukacije, dodatne stimulacije poput rada od kuće, naknada za prijevoz, popusta na proizvode i usluge partnera, sportske aktivnosti, putovanja, izleti i slično - rekao je.

Zagreb: Tomislav Vujić održao predavanje na konferenciji Poslodavac 3.0 | Autor: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

Kao pozitivne strane rada u HPB-u istaknuo je činjenicu da je upravo HPB najveća i jedina relevantna banka u hrvatskom vlasništvu čija je misija stvoriti bolje uvjete za život u Hrvatskoj, a kako je rekao, HPB svojim zaposlenicima neprestano i neumorno stvara poticajnu sredinu.

- Naša dobit ostaje u zemlji, hrvatskim dioničarima i državi - rekao je Vuić i dodao da je HPB jedina značajnija banka u Hrvatskoj slobodna od smjernica i koridora grupe.

Zagreb: Konferencija "Poslodavac 3.0" u Plaza event centru POSLODAVAC 3.0 24sata za radnike i poslodavce pokreću novu online platformu

- Ono što bih naglasio je da smo, zbog neznanja, nezainteresiranosti i nemotiviranosti, sami sebi jedino ograničenje - zaključio je.

Na kraju je apelirao da bi se trebalo pokazati kako relativno mala banka u domaćem vlasništvu može biti bolja od inozemne.     

 

Tema: Poslodavac 3.0

Možda vas zanima i ovo:
Message