Obavijesti

News

Komentari 6

Mislile su da izvode podvalu pa ubile polubrata Kim Jong Un-a

Mislile su da izvode podvalu pa ubile polubrata Kim Jong Un-a

Kim Jong Nam hodao je 2017. kroz aerodrom u Kuala Lumpuru kada su mu prišle dvije djevojke i razmazale mu nešto po licu. Zabrinuo se i potražio liječničku pomoć, ali nije mu bilo spasa

VIDEO

Stariji polubrat sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Un-a umro je 20 minuta nakon što je stigao u aerodromsku ambulantu. Kasnije je otkriveno da je ubijen bojnim otrovom.

POGLEDAJTE VIDEO (trenutak u kojem su djevojke napale Jong Nama na aerodromu):

Malezijske vlasti sada su pustile na slobodu dvije djevojke koje su ga ubile, Siti Aisyah iz Indonezije i Doan Thi Huong iz Vijetnama, jer vjeruju kako su napad izvele jer su bile prevarene.

Siti Aisyah, who was previously a suspect in the murder case of North Korean leader

Kim Jong Nam je jedno vrijeme trebao biti nasljednik diktature u Sjevernoj Koreji, ali pao je u nemilost zbog svoje ljubavi prema kocki, ženama i zapadnjačkoj zabavi, a sjevernokorejska tajna služba znala je i da je kontaktirao s CIA-om.

Naime, pretpostavlja se da je na sastanku u Maleziji CIA Jong Namu dala bunt novčanica od 100 dolara u zamjenu za dokumente koje je imao na svom laptopu. Taj sastanak navodno mu je odredio sudbinu.

POGLEDAJTE VIDEO (trenutak puštanja djevojaka na slobodu):

Osmišljen je plan za njegovo ubojstvo, a sve je počelo tako da je vozač koji se predstavio kao John pristupio Siti, koja je tada radila kao prostitutka. 'John' ju je pitao je li zainteresirana da snimi seriju YouTube prankova (podvala) za koje će biti plaćena. Sličnu priču ispričala je i Huong, također navodna prostitutka. Djevojkama je rečeno da će ljudima trebati po licu razmazivati dječje ulje te da će im za to platiti svakoj oko 650 kuna.  

Ipak, umjesto baby ulja djevojke su zapravo dobile dvije različite supstance, koje kada se spoje postaju ubojiti bojni otrov. Jong Nama srele su na aerodromu i razmazale mu supstance po licu te bezbrižno otišle dalje.

Siti je uhićena sljedeće večeri i u početku je mislila da se radi o još jednoj TV šali, sve dok u vijestima nije vidjela što se dogodilo. Huang su pronašli na aerodromu na kojem su i ubile Jong Nama, a tamo se vratila jer je tražila muškarca koji joj je obećao novac za YouTube podvalu, a koji je nakon što su obavile zadatak 'naprosto nestao'.

Vietnamese national Doan Thi Huong is seen upon her arrival at Noi Bai airport, in Hanoi

Sjevernokorejski agent 'John', pravog imena Ri Ji U, pobjegao je u ambasadu Sjeverne Koreje, a na kraju je pušten u domovinu nakon što su dvije vlade postigle diplomatski sporazum.

Ne zna se kako su djevojke uspjele preživjeti doticaj s bojnim otrovom, a neki stručnjaci sumnjaju da ga je uopće moguće rastaviti na dvije komponente. Pretpostavlja se da su preživjele jer su odmah nakon napada oprale ruke.

Nakon napada, u torbi Jong Nama pronađene su bočice s protuotrovom, ali je otrov izgleda počeo djelovati tako brzo da nije stigao uzeti dozu koja bi mu spasila život.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu