Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Mislili da će umrijeti jer mu je srce naraslo izvan tijela

Liječnici su mislili da Christopher neće preživjeti nijedan dan jer mu je srce bilo izvan prsa. Chris sada ima 34 godine i volontira u dječjoj bolnici

ABC
Foto: ABC
3 komentara

Svi dijelovi tijela Christopheru Wallu (34) iz Philadelphije bili su na mjestu po rođenju, osim srca koje je kucalo van tijela. Liječnicima je njegovo stanje zadavalo muke, jer to nije bila rijetkost u medicini već zagonetka.
- Svi su šalili sa mnom dok sam rađala kako ne bi mislila na bolove, a čim se Chris rodio liječnici su zanijemili. Sestre su se počele došaptavati - prisjeća se Chrisova majka Teresa. Liječnici su se bojali kako dječačić neće preživjeti ni dan. Christopher se rodio rijetkim stanjem, koje je poznato kao Ectopia cordis. Srce se kod takvih pacijenata razvija na nekom drugom mjestu. Christoperovo je naraslo izvan prsiju. Mnoge bebe sa takvim sindromom umiru u prvih 16 dana. Liječnici još ne znaju zbog čega srce raste na drugom mjestu. Pripisuju to genetici. Liječnici nisu mogli vidjeti da Chrisu srce raste izvan prsa sve dok se nije rodio. Od rođenja je bio na 15 operacija. Kirurzi su mu pokušali vratiti srce na mjesto, no postojao je veliki rizik da Chris umre. Srce na prsima prekrili su sa slojem kože i ostavili ga tamo. Iz bolnice je izašao dva dana prije  trećeg rođendana. Mnoge operacije ostavile su posljedice na Chrisa. Otpadala mu je kosa, a vrlo ga je teško razumjeti dok priča. Chris je nedavno dobio otkaz u tvrtki za vodoinstalacije. Sada volontira u dječjoj bolnici. Chris je ušao i u Guinnessovu knjigu rekorda jer je najstariji čovjek koji živi sa Ectopiom cordis.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message