Obavijesti

News

Komentari 42

Izašao iz realityja pa ga uhitili zbog smrti supruge pjevačice

Izašao iz realityja pa ga uhitili zbog smrti supruge pjevačice
3

Jelena je nestala u subotu 2. travnja 2016. Nakon 20 sati potrage policija je pronašla njezino mrtvo tijelo u vodi u kanalu ispod nasipa u borčanskom naselju Crvenka

VIDEO

Zoran Marjanović uhićen je zbog ubojstva supruge Jelene, saznaje Kurir.

Kako Kurir neslužbeno saznaje on je prebačen u Više javno tužilaštvo i određen mu je pritvor do 30 dana. 

Prema prvim informacijama brani se šutnjom, nervozan je, stalno doziva kćer i ponavlja "moja Jana, moja Jana". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Marjanović je jučer napustio televizijski show "Zadruga", u koji je ušao da bi, kako je rekao, ispričao istinu o sebi i ubojstvu svoje supruge. Reality je napustio jer mu je Socijalna služba dala rok od osam dana  da izađe ili će mu u protivnom oduzeti skrbništvo nad kćeri Janom.

Pri izlasku iz showa pozdravio s ostalim sudionicima i poručio da se vraća za 10 dana.

 - Idem brate, samo da završim s novinarima pa se vraćam. Pozdrav svima, vidimo se - rekao je Zoran.

Srpska pjevačica Jelena Marjanović Krsmanović (33) ubijena je 2. travnja prošle godine. Tko ju je ubio još se ne zna. Teorije su razne.

Otišla je trčati i nestala je

Jelena je nestala u subotu 2. travnja 2016. Nakon 20 sati potrage policija je pronašla njezino mrtvo tijelo u vodi u kanalu ispod nasipa u borčanskom naselju Crvenka. Ubijena je udarcima tupog predmeta u glavu, a obdukcija je pokazala da nije bila silovana. Imala je 33 godine.

Jelena je te subote oko 15 sati krenula u šetnju sa suprugom Zoranom i njihovom petogodišnjom kćeri. Pola sata kasnije nazvala ju je majka. Jelena joj je rekla da ide trčati i da će joj kasnije donijeti jelo. Oko 15.50 sati, kako je rekao njezin suprug, on i kćer su se ostali igrati na livadi, a Jelena je otišlana nasip trčati. Majka je kasnije Jelenu nazvala još dva puta. Prvi put joj je poziv odbijen, a drugi put joj se netko javio na telefon, ali je s druge strane bio samo muk. Poziv je trajao 43 sekunde.  

Oko 20 sati Zoran je prijavio svojem prijatelju u policiji da mu je supruga nestala.  

Policija je našla Jelenin mobitel u nedjelju u pet sati ujutro 30 metara od mjesta na kojem će kasnije naći njezino tijelo. Osim telefona, policija je našla i cipele, kopču za kosu i trenirku.

Zorana je policija dvaput privela, bio je na poligrafu

Osim policije, Jelenu su tražili i obitelj i prijatelji. U potrazi je sudjelovao i njezin suprug Zoran. Zorana je policija kasnije privela. Zadržali su ga 48 sati nakon čega su ga pustili. Dva puta je išao na poligraf. Oba puta ga je prošao. Poligraf su ponovili jer je Zoran prvi put bio pod utjecajem opijata. Pjevačicu su pokopali 7. travnja 2016. na groblju u Borči. Na čelu kolone bili su Zoran, njegov sin iz prvog braka Uroš, njegovi roditelji i Jelenina majka Zorica.

Policija je nastavila istragu. Na mjestu zločina tjedan dana nakon ubojstva našli su čizmu. Dok se od Jelene njezina obitelj opraštala na groblju, policija je u  naselju Crvenka pretresla više kuća i privela Igora Rojka (33), koji živi nedaleko od mjesta gdje je Jelena nestala. Nekoliko sati kasnije policija je Igora pustila. Tražili su i njegovog brata Nebojšu. Nebojšu će kasnije policija uhititi u Brčkom. Također je prošao poligraf. Kasnije je dao intervju novinarima i rekao kako je pobjegao u BiH jer  mu nije bilo svejedno kad je počela potraga za njim. Rekao je da Marjanoviće ne poznaje. Nebojša je, rekao je njegov otac, sitan lopov, ali vjeruje kako nije povezan s ubojstvom. Javnost će kasnije saznati da policija Nebojšu nije ozbiljno sumnjičila već da su ga htjeli ispitati kao svjedoka. Nebojša je pobjegao kako bi izbjegao zatvorsku kaznu koju je trebao odslužiti.

Policija je pretresla i obiteljsku kuću Marjanovića. Odnijeli su tepih, jaknu i pune vrećice sa stvarima iz kuće. Izvori iz policije Blicu su rekli kako provjeravaju obiteljske odnose jer vjeruju da bi oni mogli biti ključ za rješenje ubojstva. Zoranov otac Vladimir je, kad mu je uhićen sin, medijima rekao da nije osumnjičen samo Zoran već i cijela obitelj. Policija do danas nije našla predmet kojim je Jelena ubijena. Pojavile su se informacije da ju je ubojica udario više od 30 puta, letvom, štapom ili bejzbol palicom. Forenzičari i radnici "Srbija Šume" isušili su kanal u nadi da će pronaći nove dokaze. Pregledali su i snimke nadzornih kamera na prilazu nasipu.

Maknuo fotografije supruge 

Zoran će kasnije iz kuće maknuti Jelenine fotografije i sve njezine stvari. Tvrdio je kako je to napravio zbog kćeri kako ne bi morala gledati slike mrtve majke. Zoran je medijima cijelo vrijeme davao izjave i rekao je  kako je jezivo to što se događa i kako ne može izaći iz kuće. 

- Neka Bog oprosti onima koji prstom upiru u mene - rekao je Zoran. Rekao je i kako vjeruje da će policija pronaći ubojicu. Naglasio je i da bi on "zubima ubojicu odvukao na policiju". 

Podvojena ličnost ili savršen zločin? 

Jedna od teorija je da je ubojica netko blizak Jeleni, ali da je podvojena ličnost i da se ne sjeća zločina.

-  U pitanju je osoba koja pati od jednog od najtežih poremećaja ličnosti. Naime, Jelenin ubojica je podvojena ličnost i on je potpuno nesvjestan zločina koji je počinio. On se uopće ne sjeća da je ubio pjevačicu, pa samim tim se i ne sjeća kako i zašto je to učinio. On je u javnosti dao više izjava povodom slučaja i više puta je pred kamerama govorio o ubojstvu pjevačice. O ubojstvu je pričao bez trunke kajanja, pitajući se tko je mogao počiniti tako gnusan zločin mlade pjevačice i majke maloljetnog djeteta - rekao je lani izvor iz policije za Kurir. 

Da je slučaj riješen otkrio je krajem 2016. u emisiji RTS-a Aleksandar Vučić.  

- Policija zna sve. Jako je važno i za državu da se ovaj slučaj riješi. Ubojstvo Jelene Marjanović postalo je državna tema. Tužitelj, međutim, nije zadovoljan prikupljenim dokazima i zato ubojica još nije uhićen - rekao je  tada Vučić. 

Blic je pak objavio tekst u kojem tvrde da policija zna tko je ubojica, ali nemaju dokaze te da je riječ o "savršenom zločinu". 

Ispitivali su svekrvu

Policija je u nekoliko navrata ispitivala Zoricu Marjanović, svekrvu ubijene Jelene. Ona je odbila poligraf. Izvor iz policije je za Blic rekao kako je Zorica tvrdila kako ne zna tko je ubio Jelenu, ali da puno stvari ukazuje na to da ona ima informacije o tome tko je ubojica. Zorica se inače bavi gatanjem i policiji je ispričala da ima "iscjeliteljske moći" i da ih je dobila nakon što se probudila iz kome, pisao je Blic. Navodno u kući ima veliku sobu, punu ikona u kojoj prima klijente. Navodno je policija iz kuće uzela i knjigu s popisom njezinih klijenata. 

Majka nije dočekala da sazna tko je ubio Jelenu

U posljednjem intervjuu prije ubojstva, Jelena je rekla da joj je teško pao gubitak oca.

- Negdje izgubiš, a negdje ti Bog pokuša nadomjestiti to što si izgubio. Život je za borce, ili si lav ili te nema - rekla je u Jelena.

Smrt oca pjevačici je teško pala te se nakon nje povukla sa scene i posvetila obiteljskom životu. Otac joj je, rekla je pjevačica, vodio karijeru i bio je njezina snaga. Nakon pauze ipak se vratila na scenu. Pjevačica je sudjelovala i u humanitarnim akcijama te je njezina smrt pogodila i one koji kojima je pomagala. Šest mjeseci nakon ubojstva Jelene, umrla je i njezina majka Zorica. Bila je teško bolesna i prije ubojstva kćeri prošla je posljednji ciklus kemoterapija. 

Kiša oprala tragove

Potragu za tragovima policiji je otežalo nekoliko stvari. Još prve noći puno je tragova uništeno jer su deseci ljudi hodali nasipom i tražili Jelenu. Drugi dan počela je padati jaka kiša koja je "oprala" dokaze.

Zoran se dopisivao s drugom?

Nepunih 40 dana nakon zločina otkriveno je da se Zoran dopisivao s Radom iz Beča. Slao joj je i lascivne poruke i fotografije. Rada je kasnije medijima pričala o njihovom navodnom odnosu, a u javnosti su se pojavile i fotografije iz njezine kuće na kojima se vide Jelenine slike.

O vezi Jelene i Zorana pričalo se svašta. Neki su prijatelji tvrdili da se par jako volio, a drugi da je Zoran bio ljubomoran i da ga je Jelena htjela ostaviti.

Tko je sve bio osumnjičen?

Ivica Ajdarević, kum ubijene pjevačice i njenog supruga prvih dana bio je na spisku sumnjivih osoba. Nekoliko puta je bio u policiji na ispitivanju. Vladimir Marjanović, Zoranov otac, također je bio na ispitivanju i na poligrafu. Zoranov sin iz prvog braka, koji ima između 13 i 14 godina, također je bio na spisku sumnjivih osoba. Više puta davao je izjave policiji. Pojavila se i priča o čovjeku sa štapom. Nakon što je utvrđeno da je Jelena udarena tupim predmetom, najvjerojatnije štapom Zoran je u policiji dao iskaz u kojem je rekao da je muškarca sa štapom vidio na nasipu kobnog dana, da se sa njim mimoišao dok je panično tražio suprugu. Misteriozni "čovjek sa štapom" zapravo je bio Kanis Veselinović (64), stanovnik Crvenke, koji je za rekao da nije vidio ništa sumnjivo na nasipu 2. travnja. On je prošao i poligraf. Blic je pisao i da je na ispitivanju bio muškarac iz Borče, vlasnik kafića i spa centra s podužim policijskim dosjeom, koji je, kako je policija saznala, mjesecima pokušavao osvojiti Jelenu, ali ga je ona odbijala.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...