Obavijesti

News

Komentari 112

Misterij smrti turista (17) na Malti: Tijelo je bilo bez organa

Misterij smrti turista (17) na Malti: Tijelo je bilo bez organa
1

Mike Mansholt (17) je iznajmio bicikl i nestao. Našli su ga mrtvog nakon tjedan dana u pukotini stijene. Kada je tijelo s Malte stiglo u Njemačku u njemu nije bilo organa

VIDEO

Nijemac Mike Mansholt (17) iz Oldenburga umro je u ljeto 2016. dok je bio na odmoru na Malti. I dalje se ne zna kako je umro, a čudno je i zašto u mrtvom tijelu, kada je vraćeno u Njemačku nije bilo organa.

Mike je nestao. Zadnji put su ga vidjeli 18. srpnja u hotelu u naselju Sliema. Istražitelji su kasnije doznali da je tog dana iznajmio plavi bicikl. Nakon tjedan dana pronađeno je mrtvo tijelo. Pronašli su i bicikl u pukotini stijene. Istražitelji su zaključili da je tijelo tamo bilo najvjerojatnije sedam dana.

Prema obdukciji nisu pronađeni tragovi nasilja, ali tijelo koje je dopremljeno u Njemačku nije imalo organe. Bez organa nemoguće je utvrditi kako je Mike umro, kaže državni odvjetnik Torben Tölle koji dodaje da istraga i dalje traje. Mikeov otac je rekao da njegov sin nije imao iskaznicu u kojoj bi pisalo da nakon smrti daruje organe.

Osim toga, na Malti se organi mogu darovati samo uz suglasnost. Dakle, mrtvac nije automatski donor jedino ako nije za života dao suglasnost. Ako preminuli nije dao suglasnost, može je eventualno nakon njegove smrti dati njegova obitelj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nas nitko ništa nije pitao - rekao je otac preminulog Bernd Mansholt. Nakon što su profesionalci napravili obdukciju na Malti, liječnici u Njemačkoj su napravili još jednu. Njemačke vlasti nisu dobile dokumente o prvoj obdukciji iako su zahtjev Malti poslale još u studenom prošle godine kao i upit o tome zašto nema organa. Tölle kaže da odgovor još nisu dobili niti su se vlasti na Malti očitovale o slučaju. 

Bernd Mansholt i njegova kći su u travnju otišli na Maltu i podigli su tužbu protiv ilegalnog uzimanja organa. Otac kaže kako ne sumnja na trgovinu organima nego da su krive službe koje su bile vrlo nemarne. Misli i kako je moguće da su organe uzeli za proučavanje na fakultetima. 

Osim što nedostaju organi Nestla je i Mikeova gopro kamera.

- Mike je, kada je otišao na izlet, sa sobom imao ruksak i gopro kameru. Policajka mi je više puta rekla da je kamera pronađena kraj tijela, ali kasnije više nisu znali gdje je. Jednostavno je nestala - kaže  Bernd Mansholt.

Kada je došao po sinove stvari, policija je Berndu htjela dati drugu digitalnu kameru koja nije bile Mikeova. Odbio je. Obitelj vjeruje da se Mike precijenio i da je umro od srčanog udara. No malteške vlasti vjeruju da je poginuo u padu. Ali niti jedna kost u tijelu nije mu slomljena, imao je samo ogrebotinu na ruci, piše Bild. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a