Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
36 komentara

Misterij u Zagorju: Gdje su izgladnjeli konji iz Oroslavja?

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da Josip Tuđa prodaje konje. No njih nema na hipodromu. Gdje su konji ne znaju ni borci za prava životinja, a vlasnik je nedostupan...

Foto: Snimio čitatelj
36 komentara

Fotografije izgladnjelih i izmučenih kuna na hipodromu u Oroslavju u ožujku su zgrozile javnost. Tri mjeseca poslije nitko ne zna gdje se konji sada nalaze. Izašli su iz karantene, ali na hipodromu u Oroslavju ih nema.

- Ovo u karanteni nisu ti konji, ne znam gdje su, ni gdje je on - rekao nam je jedan od radnika kojeg smo sreli na hipodromu Oroslavje. Na prozivke da zanemaruje životinje Tuđa je u ožujku odmahivao glavom i tvrdio kako su mu smjestili, odnosno da je netko konje otrovao. Inspekcija je od 30 konja pregledala tri i utvrdila kako su bili u lošem stanju, ali nije bilo znakova zlostavljanja, pa tako nije bilo ni elemenata da ih se vlasniku oduzme. Ljude koji su se ponudili da će ih udomiti je odbijao, a danas nekoliko tih istih konja navodno želi prodati. Ta informacija se pojavila na društvenim mrežama. Prije nekoliko dana aktivistica koja se otpočetka bori kako bi spasila živote konja objavila je kako ih Tuđa do utorka želi prodati ili će ih odvesti u klaonicu. Ni ona ne zna gdje su konji sada, ali tvrdi da vlasnik neke od njih želi prodati.

- Zvala sam ga kako bih mu rekla da mi je u cilju pomoći životinjama da ne završe u klaonici. On mi je prvo rekao da nemamo o čemu pričati ako nemam novca. Nakon toga mi je objasnio da želi prodati barem pet konja do utorka - rekla nam je aktivistica. Kako nam je objasnila, Tuđa ih planira prodati kako bi ostale preko zime uspio prehraniti. Od novca koje bi dobio kupio bi si traktor i posadio djetelinu. Iz veterinarske stanice u Donjoj Stubici su nam rekli kako su konji, kad su ih zadnji put pregledali, izgledali zdravo te da na njima nije bilo znakova zlostavljanja.

- Razgovarala sam s udrugom Naši snovi koji su planirali kupiti nekoliko konja. Za jednog je tražio oko 5500 kuna. To me je iznenadilo jer je meni rekao da ih prodaje za 4000 kuna. Gospodin iz Ogulina također mu se javio, ali od njega je navodno tražio 7000 kuna. Iako imaju dobru volju, ljudima je to ili preskupo ili iz principa odbijaju platiti. Brine me što će biti iduće godine. On ima i jednog ždrijepca i pitam se hoće li se sve ovo ponoviti - pita se aktivistica iz Petrinje.

Gdje su trenutno konji i je li istina da ih prodaje, pokušali smo doznati i od samog vlasnika.

- Nisam u državi trenutno i ne mogu razgovarati s vama - kratko nam je odbrusio Tuđa kada smo ga pitali za komentar.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message