Obavijesti

News

Komentari 7

Misteriozni Rus izludio splitsku policiju: Mijenjao ime tri puta...

Policija je u Imotskom uhitila misterioznog muškarca čiji identitet su raspetljavali od Moskve i Varšave, preko Čečenije, do Srbije i BiH...

VIDEO

Splitska policija i Općinsko državno odvjetništvo susreli su se krajem prošle godine s vrlo neobičnim slučajem navodnog krivotvorenja isprave, zbog čega je jedan državljanin Rusije proveo u pritvoru mjesec dana. Naposljetku je bio pušten jer je policijska kaznena prijava za krivotvorenje odbačena, piše Slobodna Dalmacija.

Sve je počelo 2. studenog kada su u Imotskom policajci zatekli izvjesnog Arkadyja Frantsuza kod kojeg su pronađeni putovnica i vozačka dozvola te dvije bankovne kartice Sberbanka na ime Aleksandr Roff, kao i vjenčani list izdan u Poljskoj i iskaznica za azilante izdana u Grčkoj na ime Arkady Frantsuz. On im je tad rekao da su putovnica i vozačka dozvola krivotvorene. Utvrđeno je kako je do krivotvorene putovnice i vozačke dozvole Ruske Federacije došao prekao jednog Kazahstanca za tisuću eura. Dokumente je dobio u Beogradu, gdje se krajem listopada susreo s misterioznim Kazahstancem davši mu novac te je preuzeo putovnicu, "vozačku" i bankovne kartice na ime Aleksandr Roff.

Splitska je policija potom od Interpola u Moskvi i Varšavi tražila provjeru identiteta. Rusi su im odgovorili da je putovnica na ime Aleksandr Roff izdana 25. rujna 2018. i vrijedi do 2028. godine, kao i da navedena osoba nije evidentirana u njihovim kaznenim i policijskim evidencijama. Rusi su odgovorili i da je Frantsuz rođen kao Sergey Mischenko i da je u kolovozu 2010. godine formalno promijenio podatke u Arkady Frantsuz. Pod tim je imenom živio sedam godina, da bi sredinom listopada 2017. ponovno promijenio podatke i postao Aleksandr Roff.

Iz Varšave su, s obzirom na pronađeni vjenčani list, odgovorili splitskoj policiji da oni imaju zabilježenu osobu imena Arkady Frantsuz kao supruga izvjesne Malgorzate Beate Grzeszczak (44), državljanke Poljske.

Više nikome nije bilo jasno tko je ta osoba. Nakon samo nekoliko dana potvrdili da otisci pripadaju osobi imena Sergey Mischenko i da je on nekoliko puta mijenjao osobne podatke te da se sad vodi kao Aleksandr Roff. Promjenu priče tumačio je prvotnim strahom da će biti vraćen u Grčku ako otkrije da tamo ima azil. Računao je da će biti zadržan ako kaže da su isprave krivotvorene i da želi azil u našoj zemlji.

Nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu nije preostalo ništa drugo nego odbaciti kaznenu prijavu. Rusu je i krajem studenoga prošle godine ukinut istražni zatvor te je pušten na slobodu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je