News

Komentari 17

Mjesec dana od masakra: 'Svi se bojimo da će zgradu srušiti'

Mjesec dana od masakra: 'Svi se bojimo da će zgradu srušiti'

Stanari zgrade, u kojoj je živjela obitelj Tojagić, čuli su da bi je trebali rušiti. Urbanistički plan Zagreba predviđa poslovne prostore

Unutra je još sve zapečaćeno. Dolazi povremeno policija i provjerava je li netko dirao taj pečat. Pazim i ja tko dolazi, kazao nam je Stjepan Grubina, susjed pokojne obitelji Tojagić koje je pobio Igor Nađ (36). Otkriva da njihova obitelj nije poslije dolazila ondje. Navodno još čekaju ostavinsku raspravu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Danas je točno mjesec dana otkad je Nađ ubio svoju djevojku Maju Tojagić (35), njezinog sina Paula (10), njezinu sestru Josipu (29), Majinu i Josipinu majku Filjku Tojagić (63) te njezinog supruga Dragomira “Pašu” Tojagića (61) i Josipinog dečka Davora Paušaka (29). Na životu je ostavio samo malu bebu koju je dobio s Majom. Nakon krvoprolića pobjegao je u Brezovicu. Bježeći od policije, Nađ se sparkirao kraj Brezovečkog jezera, pretrčao ogradu Caritasova Doma za nezbrinutu djecu i propucao se u njihovu dvorištu.

Majka u inozemstvu 

U Brezovici živi i Igorova majka koju smo potražili, no kako nam je rekao njegov polubrat, ona je otputovala rodbini u inozemstvo. Ne znaju kada će se vratiti. Na radnoj plohi u kuhinji stavili su uokvirenu fotografiju ubojice s crnom pasicom. I njih je Nađ zločinom zavio u crno.

Igorova i Majina beba, koja je u vrijeme ubojstava spavala u kolijevci, i dalje je u Domu za djecu u zagrebačkoj Nazorovoj. Prema nekim neslužbenim izvorima Filjkina obitelj ima želju preuzeti skrb o djetetu. Pred stanom, u kojem su Tojagići živjeli, njihovi poznanici su ostavili cvijeće i zapaljene svijeće. Jedna od njih, s baterijom i lampicom, gori i ispred njihovih ulaznih vrata.

Zgradu će rušiti? 

Stanari zgrade masakra strahuju što će biti s njihovim domovima. Čuli su, pričaju nam, da će zgradu rušiti, a njih iseliti.

- Većina nas je otkupila stanove, Tojagići nisu. Ne mogu nas iseliti dok nam ne osiguraju zamjenske stanove - govore. Potvrđuju to i zemljišne knjige prema kojima šest stanova posjeduju stanari, a ostala dva glase na grad Zagreb. 

Inače to je područje Generalnim urbanističkim planom označeno kao zona mješovite, pretežno poslovne namjene. Za česticu gdje se nalazi zgrada trebao bi se provesti javni natječaj. Iz grada su na naš upit odgovorili kako još nisu dobili ničiji zahtjev za rušenjem te zgrade i izgradnje nove.

Najčitaniji članci