Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
174 komentara

Mještani prosvjedovali: Radio odašiljač sakrio je u dimnjak

Mještani Kaštel Lukšića tvrde da ga je postavio susjed koji većinu godine provodi u inozemstvu. U blizini je vrtić i bojimo se za svoju djecu, objasnili su na prosvjedu

Ivana Ivanović/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
174 komentara

Mještani Kaštel Lukšića prosvjedovali su u subotu zbog VIP-ova repetitora u njihovu mjestu.

Pobunili su se nakon što je njihov susjed Ilija Samardžić operateru dopustio postavljanje odašiljača na svoj krov.

Ivana Ivanović/PIXSELL

Lukšićani smatraju da će antena ozračiti njih i mališane koji idu u obližnji vrtić. Tvrde kako je VIP mnogima nudio novac da postavi antenu na kuće. Odbili su jer su im zdravlje i mirna savjest važniji od novca. Ilija Samardžić međutim, kažu, dobar dio godine provodi u Njemačkoj i nije ga briga za susjedstvo. Antena odašiljača postavljena je, tvrde, kriomice po noći i zamaskirana lažnim dimnjakom.

- Montirali su odašiljač po noći, a pod okriljem mraka rade lopovi. Kad kroz prozor vidim taj dimnjak, meni je kao da mitraljez gleda u mene - kaže Vinko Mamut, vlasnik obližnjeg restorana.

Ivana Ivanović/PIXSELL

Predsjednik mjesnog odbora Branimir Matijaca smirivao je okupljene. Neki su kao ‘mirnije rješenje’ predložili presjecanje strujnog kabela. Taj način je otpao jer je odašiljač spojen na agregat. Iako ih je podržao dogradonačelnik Mili Novak, Kaštelani su bili ljutiti što među njih nije došao gradonačelnik Ivan Udovičić.

- Mi apsolutno podržavamo prosvjed protiv postavljanja ovog repetitora i apeliramo na operatera da ga izmjesti izvan naselja - rekao je dogradonačelnik.

Kaštelani su mjesnom odboru naložili da kontaktira nadležno ministarstvo kako bi maknuli antenu. Ako ne uspiju, najavili su novi prosvjed za vikend.

Ivana Ivanović/PIXSELL


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message