Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Mjestu ubijenog I. Jeraka SAD su dale 750.000 kuna

Hrvat Ivica Jerak (43), časnik američke Specijalne antiterorističke postrojbe Delta Forces, poginuo je u Iraku. Rodom je bio iz Debeljaka kraj Zadra

Ž.Mršić
Foto: Ž.Mršić
0 komentara

Ivica Jerak, rodom iz Debeljaka kraj Zadra, kao profesionalni vojnik poginuo je u ratu u Iraku 2005. godine. Uz prisustvo američkog veleposlanika u Hrvatskoj Roberta A. Bradtkea i ministra Božidara Kalmete u ponedjeljak je u njegovom rodnom mjestu otvorena sportska dvorana koja nosi njegovo ime, park ispred vrtića, te obnovljena zgrada i igralište područne osnovne škole. Jerakov zapovjednik general Frank J. Kisner kazao je da mu je čast što se može zahvaliti Jerakovoj supruzi, majci, sestri i trojici braće.
- Ivice se prisjećamo kao pravog junaka koji je dao život za slobodu potlačenih. Njegova hrabrost i čast su inspiracija za sve. Obnovom objekata za djecu u Debeljaku želimo sačuvati sjećanje na Ivicu, ali i poboljšati život u njegovu rodnome mjestu - kazao je Kisner. Uređenje tih objekata sa 750.000 kuna financiralo je Zapovjedništvo američke kopnene vojske u Europi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message