Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
25 komentara

Mlada stabla u Splitu će rušiti zbog gradnje nove prometnice?

Stabla se nalaze na trasi budućeg središnjeg razdjelnog pojasa planirane četverotračne prometnice, pa postoji mogućnost da  se kod njene izgradnje ukloni nekoliko stabala, kažu nam iz Grada Splita

Foto: Facebook
25 komentara

Nakon što su splitski komunalni djelatnici u sklopu uređenja Bračke ulice između dva rotora, točnije na potezu od Puta Trstenika do Velebitske ulice, posadili 141 stablo brzo su se pokazali i nedostaci navedenog projekta.

Facebook stranici “Dnevna doza splitskog nereda” nije dugo trebalo da istaknu kako je riječ o budućoj četverotračnoj prometnici zbog čije će se gradnje dio mladih stabala ispiliti. Pa i ako se ne sruše zbog širenja ceste, navode na stranici, morat će zbog nogostupa koji završava baš u jednom stablu u drvoredu. Da Grad Split već žuljaju javne kritike na aljkavo odrađene projekte pokazuje i brza reakcija na objave o radovima u Bračkoj.

“Stabla se nalaze na trasi budućeg središnjeg razdjelnog pojasa planirane četverotračne prometnice, pa postoji mogućnost da  se kod njene izgradnje, ukoliko to projekt bude zahtijevao, ukloni nekoliko stabala. Na sjevernoj i dijelom na južnoj strani Bračke ulice izgrađen je nogostup kojega prije nije bilo, a uskoro će se  postaviti i javna rasvjeta uzduž prometnice. Time će biti završeni za ovu godinu  planirani radovi komunalnog opremanja prometnice  koja će, nakon što je više od 30 godina bila zatvorena, predstavljati novu komunikaciju za dijelove grada južno od Poljičke ceste. Sljedeće godine Grad Split je  predvidio i sanaciju opasnog zida sa sjeverne strane Bračke ulice, a svu projektnu dokumentaciju kako za sadašnje tako i za sve buduće radove   obavlja u suradnji s policijom radi ispunjenja nivoa sigurnosti za sve sudioniku u prometu.”, navode iz Grada Splita.


Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message