Obavijesti

News

Komentari 3

Mlada talentirana umjetnica: "Likovni je moja velika strast"

Mlada talentirana umjetnica: "Likovni je moja velika strast"
1

Zadarska gimnazijalka Julia Kršlović Babić crta i slika od malih nogu. Imala je već dvije izložbe. Na zadnjoj je nedavno izložila 34 rada. Kaže da ne može zamisliti život bez slikanja

VIDEO

Odmalena crtam. Oduvijek sam voljela crtanje i uvijek mi je bilo prirodno crtati. Moj profesor likovnog predložio je da napravim izložbu.

Ispričala nam je to nadarena zadarska gimnazijalka Julia Kršlović Babić (15). Julija je nedavno u Gradskoj knjižnici Zadar imala izložbu svojih crteža pod nazivom “Moje dvije stvarnosti”.

- Prvo sam crtala likove iz knjiga i crtića. Sad me inspiriraju filmovi i poznati ljudi. U osmom razredu osnovne škole imala sam prvu izložbu u školskom holu prije tri godine. Reakcije su bile pozitivne. Drago mi je kad me pohvale i to mi daje snage. Koristim olovke i drvene bojice. Na zadnjoj izložbi u knjižnici izložila sam 34 slike i crteža. Na njima dominira Eminem. Nisam se zaljubila u Eminema, nego me inspirira njegov život, stavovi, pjesme, kontroverznost, probijanje granica... Njegov rad i karijeru pratim intenzivno zadnjih godinu dana - otkriva nam Julia.

Julija je učenica prvog razreda Klasične gimnazije “Ivana Pavla II.”. Kaže da je gimnazija izvrsna i da je jako zadovoljna.

- Crtanjem se bavim od malih nogu, ali sam se tome intenzivno posvetila zadnje 2–3 godine. Nikad nisam išla na likovne tečajeve i potpuno sam samouka, ali pomažu mi svojim savjetima profesor iz likovne kulture i neki poznanici koji se bave crtanjem. U školi imamo teoriju i praksu slikanja. Radionice su organizirane kao izvannastavna aktivnost. Stalno crtam. Svaki dan nešto napravim. Za jedan crtež ili sliku mi treba oko 15 sati rada. Poslije škole imam dovoljno vremena, pa mogu crtati. Trenutačno sam odlična u školi. Crtam kako bi izrazila ono što me inspirira. Opuštajuće se osjećam kad slikam, i to je to. Briše mi stres - kaže nam mlada umjetnica.

Osim crtanja, Julija ima i drugu strast, a to je čitanje. S 11 godina bila je čitateljica godine u zadarskoj knjižnici.

- Stalno visim u knjižnici. Tamo me svi znaju i uvijek su mi bili podrška u mojem stvaralaštvu. Nije bio nikakav problem dogovoriti termin za izložbu. Sve je išlo bez problema. Uskoro bih trebala imati izložbu u gimnaziji - kaže Julija. Roditelji su joj dopustili da sama oslika i svoju sobu.

- Zidove i ormar nisam mogla odnijeti na izložbu. Mama mi sve dopušta. Mogu slikati gdje god hoće. Prvo sam oslikala ormar jer se može prati. Sve je ispalo dobro s ormarom, pa sam nastavila dalje oslikavati sobu - kaže Julija.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk