Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mladi autori pretočili su svoju ljubav u hit dječju slikovnicu

Jedna od najtraženijih dječjih knjiga u zadnje vrijeme je slikovnica Komarac vegetarijanac, zabavna priča u stihovima

Foto: Mainstream Support

Autor ovih zabavnih stihova za najmlađe je glazbenik, reper i radijski voditelj Smiljko Kajtez u glazbenim krugovima poznat kao Smile Provokator.
"Ovu dječju pjesmicu lako je i odrepati, jer ima sličan ritam. Možda je to upravo razlog zašto je priča tako dobro prihvaćena među današnjom generacijom djece. Ovo nije slikovnica o vegetarijanstvu, kao što bi mnogi pomislili iz naslova, Komarac vegetarijanac je samo bila zanimljiva, šaljiva rima i simpatičan naslov za dječju priču", rekao je Smiljko.

Foto: Mainstream Support

Mlada i talentirana ilustratorica Nataša Novosel pretvorila je ovu dječju pjesmicu u slikovnicu, prepunu šarmantnih likova kao što su komaraci, pčele, mušice, leptiri i ose koji vrludaju šarenom livadom. Nataša je i učiteljica razredne nastave, te je u djeci htjela ponuditi modernu dječju pjesmu bez aforizama i teških riječi koju će učenici nižih razreda lakše shvatiti i procesuirati.

Foto: Mainstream Support

"Upoznali smo se na jednom humanitarnom koncertu kojeg je organizirala naša škola, zaljubili smo se i ubrzo dobili prekrasnog sina. Za vrijeme trudnoće odlučili smo se za projekt slikovnice, mjesecima smo zajedno radili, crtali, pisali i dorađivali slikovnicu koja je konačno  ugledala svjetlo dana. Može se reći da je „Komarac vegetarijanac” plod naše ljubavi", rekla nam je Nataša.

Tema: Promo sadržaj

Message