Obavijesti

Promo sadržaj

Mladi chef otkrio nam je kako se radi u à la carte restoranu

Mladi chef otkrio nam je kako se radi u à la carte restoranu
1

Half 8 jedan je od à la carte restorana po kojima ćete pamtiti svoj odmor.

U centru Novigrada na terasi, nekoliko koraka od mora poslužiti će vam vrhunske specijalitete od ribe, sočan, obavezno odležan steak, Mason burgere ili domaću tjesteninu s tartufima. Narcis Mujčin posljednje dvije godine radi kao kuhar u restoranu Half 8, koji je dio turističke kompanije Aminess Hoteli & Kampovi. Iako ima tek 23 godine, iza sebe ima sedam odrađenih sezona u kuhinjama Aminessovih restorana. Došao je, priča, iz Slavonskog Broda sa sedamnaest godina i potvrdom o sposobnosti za rad od školskog pedagoga. Pet sezona odradio je u restoranu Capa u Aminess Maravea Camping Resortu, a posljednje dvije dobio je priliku raditi u restoranu Half 8. Posebno ističe priliku učenja od Davida Skoke, jednog od najboljih hrvatskih chefova, koji u sklopu projekta ‘Aminess Gourmet Lab’ educira mlade kuhare. 

‘Aminess puno ulaže u razvoj svojih kuhara. Edukacije koje smo prošli s Davidom Skokom su bile vrhunske. Nikada nisam imao priliku raditi s chefom koji toliko zna o pripremi ribe. Ta znanja su mi bila neprocjenjiva za osobni napredak. Kvalitetna riba kod nas je pristupačna i možemo pripremati fantastična jela’, govori Narcis. 

Kao primjer s edukacije, izdvaja trik koji je pokupio od Skoke, a to je da fileti ribe mogu dugo ostati svježi u mješavini soli i šećera.

 ‘Trenutno imamo jednu od najvećih bruto osnovica plaća u turizmu kojoj se pribrajaju dodaci za rad nedjeljom i praznikom, dodatak za godine provedene u firmi, stalni mjesečni dodatak, božićnica i dar za djecu. Osim toga, smještaj je osiguran svim zaposlenicima u destinacijama u kojima poslujemo, a trenutno su to Novigrad, Orebić i Brna na Korčuli’, poručuju iz Aminessa.

Narcis Mujčin kaže da je prilika za učenje i napredak u Aminessu mnogo, a svakodnevni posao je zanimljiv i izazovan. Dodaje i da, iako se tijekom sezone drži čvrste rutine, njegov posao je daleko od monotonog. “A la carte kuhinja u sezoni ne može biti monotona. Gužva je, nosi te adrenalin. Nikada ne znaš koliko će ljudi doći na večeru i što će naručiti. Niti jedna večer ne izgleda isto. Puno je drugačije od, recimo, pansiona”, govori nam Narcis. 

Restoran u kojem radi nudi različite specijalitete, ali on se specijalizirao za stakeove. Kada je kao klinac prvi puta došao u kuhinju, već su ga prve noći postavili za roštilj, pa se s vremenom i razvio u tom smjeru. 

‘Danas najviše radim stakeove. Tomahawk, T-Bone, Ramstek, Striploin, Biftek i Ribeye. Radimo s odležanim mesom koje se prije no što se posluži odležava 32 dana. Kvaliteta mesa s kojim radimo je iznimno visoka’, priča. 

Kroz godine je razvio vlastiti stil pripreme, naučio sitne finese koje dolaze s iskustvom. Želite li, poput Narcisa, svoju karijeru u gastronomiji započeti u Aminessu, popis otvorenih pozicija možete pogledati ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu